Politika

Özel'den Erdoğan'a: Şeriat kurallarına göre hırsızlığın, yalanın cezasını biliyorsun; ne parmağın ne dilin kalır!

CHP'nin Manisa adayları belli oldu

03 Şubat 2024 13:00

CHP'nin Manisa ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısı yapıldı. Burada konuşma yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçen gün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı "şeriat" açıklamasına ilişkin olarak, "Açlığın, yoksulluğun, işsizliğin olduğu yerde Recep Tayyip Erdoğan'ın suni gündemlerinin peşine takılmayacağız" dedi. "Şeriat tartışmalarıyla bu ülkeye ne kazandırdın?" diye Erdoğan'a seslenen Özel, "Şeriat kuralları hukukun üstünde yer alsın dersen iyi düşün. Şeriat kurallarına göre hırsızlığın, yalanın cezasını biliyorsun. Bu kurallar uygulanırsa ne parmağın ne dilin kalır senin" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Erdoğan: Şeriata düşmanlık esasında dinin bizatihi kendisine husumettir

CHP, Manisa İlçe Belediye Başkan adaylarının tanıtım toplantısı yaptı. CHP’nin Manisa Büyükşehir Adayı Ferdi Zeyrek olarak açıklanmıştı. Toplantıda Manisa ilçe belediye başkan adayları da tanıtıldı. 

İşte CHP'nin Manisa adayları:

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı: Ferdi Zeyrek
Ahmetli: Fuat Mintaş
Akhisar: Besim Dutlulu
Alaşehir: Ahmet Öküzcüoğlu
Demirci: Şerif Akmeşe
Gölmarmara: Cem Aykan
Gördes: İbrahim Büke
Kırkağaç: Üstün Dönmez
Köprübaşı: Fatih Taşlı
Kula: Hikmet Dönmez
Salihli: Mazlum Nurlu
Saruhanlı: Zeki Bilgin
Sarıgöl: Tahsin Akdeniz
Selendi: Cemil Kurt
Soma: Sercan Okur
Şehzadeler: Gülşah Durbay
Turgutlu: Çetin Akın
Yunusemre: Semih Balaban

CHP Genel Başkanı Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Benim için çok anlamlı bir gün... Bize, yürüyüşümüze Türkiye'deki yürüyüşümüze hiçbir çıkar gözetmeden destek veren yoldaşlarıma teşekkür ederim. Girmediğim sokağı olmayan bir kentteyim. Yusuf Atılgan'ın Anayurt Oteli'ni yazdığı yerdeyim. 

"Bizi hedef gösterip saldırtıyorlar"

Bugün ezberleri bozan bir yürüyüşün hep beraber içindeyiz. Manisa'da yüzler nasıl güler? Yoksula, garibana, işsize nasıl sahip çıkarız, onun peşindeyiz. Ama birileri başka şeyler konuşmak istiyor. Bizi hedef gösterip saldırtıyorlar, hiçbir şey olmasa yeni tartışmalar başlatmak istiyorlar. Ortaya bir şeriat tartışması atıyor. Türkiye bunu konuşsun da mutfaktaki yangını konuşmasın istiyorlar. Ya sen şeriat tartışmasından bu memlekete ne kazandıracaksın? Bu memleketi bölüp de ne elde edeceksin? Şeriat kuralları hukukun üstünde yer alsın' dersen iyi düşün. Şeriat kurallarına göre hırsızlığın, yalanın cezasını biliyorsun. Bu kurallar uygulanırsa ne parmağın ne dilin kalır senin.

"Şahap gider Hafize gelir, Hafize gider başka biri gelir"

Biliyorsunuz ülke çok kötü yönetiliyor. Ülkenin en büyük sorunu enflasyon ve hayat pahalılığı. TCMB; fiyat istikrarını sağlamak, enflasyonla mücadele için görevli kurul. Politikaları uygularken bağımsız olacak. Kanun öyle yazmış. Dün gece TCMB Başkanı Gaye Hanım kendince istifa etti. Beş yılda beşinci başkan. 9 ayın sonunda görevden aldılar. Genç, eğitimli bir kadın gelmiş görev yapıyor ancak bu kadınla uğraşmaya başladır. İstifaya zorladılar. Sonunda istifa geldi, yerine biri atandı. Şahap gider Hafize gelir, Hafize gider başka biri gelir.

"31 Mart seçimleri bu milletin iktidara sarı kart göstereceği seçimler"

Listelerimiz dört dörtlük olmayabilir ama bu değişim inancıyla bu parti değişecek, gençleşecek ve iktidara yürüyecek. Söz veriyorum. Yeni bir yoldayız, bu yol temiz bir yoldur. Ülkenin kaderini değiştirmek, hep beraber zenginleşmek, yoksulluğu bitirmek için hep birlikte yürüyeceğiz. Hep beraber yürüyeceğiz. 

31 Mart seçimleri bu milletin iktidara sarı kart göstereceği seçimlerdir. CHP'yi yalnızlaştırmaya, şeytanlaştırmaya çalışıyorlar. İttifak olsun diye her şeyi yaptık ama saygı duyduğumuz ortaklarımız çeşitli gerekçelerle reddettiler. Bu ittifakı Ankara'da kuralım çok isterdim ama olmadı. Saygı duyuyorum. Bu ittifakı bir CHP’li kuramadıysa on bin CHP’li kuracak."