Seçim 2024

CHP Manisa'da listeyi yetiştiremedi, İYİ Parti Manisa İl Başkanı "Vatana millete hayırlı olsun" dedi

"Elektrik kesintisini sonradan gündemlerine aldılar"

21 Şubat 2024 14:00

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, CHP'nin adayı ve mevcut Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in adaylık başvurusu ve meclis üyeleri listesi belirlenen süreden 8 dakika geç teslim edildi. Bu durum üzerine yapılan itirazı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin Saruhanlı'da seçimlere katılamayacağına karar verdi. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Avukat Ali Zafer İksir, yaşanan bu gelişmeyi "Hayırlı uğurlu olsun" sözleriyle değerlendirdi.

Tutanak düzenlendi

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği seçim takvimine göre, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri için siyasi partilerin aday listelerini teslim etme süresi dün saat 17.00'de sona erdi. Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, mevcut Belediye Başkanı ve yeniden aday olan Zeki Bilgin'in adaylık başvurusu ve meclis listesi, belirlenen sürenin bitiminden 8 dakika sonra İlçe Seçim Kurulu'na ulaştırıldı. YSK sisteminde geç kaydedilmesi sebebiyle başvuru ve liste kabul edilmedi, İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi ve gecikmeyle ilgili tutanak düzenlendi.

Ret kararına itiraz edildi

CHP heyeti, sıkıntının ilçedeki elektrik kesintisinden kaynaklandığını ileri sürerek, karara itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu, bugün saat 10.30 sıralarında toplandı. 45 dakika süren toplantının ardından CHP'nin Saruhanlı'da seçime giremeyeceğine karar verdi. CHP heyetinin, bu karara İl Seçim Kurulu'nda itiraz edeceği bildirildi.

İYİ Parti tepki gösterdi

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Avukat Ali Zafer İksir, Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu'nun CHP'nin seçimlere katılamayacağına dair verdiği kararın ardından yaptığı açıklamada, CHP'nin bu karara İl Seçim Kurulu'na itiraz edeceğini ve muhtemelen sürecin Yüksek Seçim Kurulu'na kadar taşınacağını belirtti. İksir, özellikle elektrik kesintisiyle ilgili itirazların olduğunu ancak tutanakta CHP'nin kendi beyanıyla belgelerin geç teslim edildiğine dair kayıtların bulunduğunu, elektrik kesintisi meselesinin muhtemelen sonradan gündeme geldiğini ifade etti. (DHA)