Politika

CHP'li Pala, iş güvencesiz çalıştırılan grup elemanlarını Bakan Koca'ya sordu

14 Ağustos 2023 10:07

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi CHP'li  Prof. Dr. Kayıhan Pala, aile sağlığı merkezlerinde iş güvencesi olmaksızın istihdam edilen grup elemanlarının sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. 

Aile sağlığı merkezlerinde iş güvencesi olmaksızın istihdam edilen grup elemanlarının(hemşire, ebe, acil tıp teknisyeni, tıbbi sekreter, temizlik elemanı vb) özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi, çalışma koşulları gibi sorunlarının çözümü için herhangi bir çalışma olup olmadığını soran Pala, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Pala, sağlık çalışanlarının özlük haklarındaki düşüklüğün ülkedeki sağlık sisteminin en temel sorunlarından biri olduğunu belirterek, söz konusu sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin Sağlık Bakanlığına şu soruları yöneltti: 

  • “Türkiye’de grup elemanı olarak Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan personel sayısı kaçtır?
  • Değişik mesleklerde grup elemanı olarak görev yapan sağlık çalışanlarının görev tanımları, yetki ve sorumlulukları nelerdir?
  • Özveriyle görev yapan grup elemanlarının hak mağduriyetlerinin giderilmesi, özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi hususunda Bakanlığın herhangi bir çalışması var mıdır?
  • Grup elemanlarının, Aile Sağlı Merkezlerinde, Sağlık Bakanlığı tarafından kamu çalışanı olarak istihdam edilmesine ilişkin Bakanlığın herhangi bir planı var mıdır?”  (ANKA)