Gündem

CHP'li Öztunç: Kentteki yeşil alanlara erişim hakkı, AKP’nin zengin yandaşlarının değil; tüm herkesin hakkıdır

"Bugün Göktürk’te yaşanan, AKP’nin yarattığı adaletsizliklerin sonucudur"

31 Ekim 2022 17:56

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İstanbul Göktürk Mahallesi’ndeki golf sahasına konut projesi için iş makinelerinin girmesi ve buna engel olmak isteyen vatandaşlara polis müdahalesine tepki gösterdi. Öztunç, “Bugün Göktürk’te yaşanan çevreci hassasiyetle yapılan yeşil alan savunması değildir. AKP’nin yarattığı adaletsizliklerin sonucudur. Kentleşme nedeniyle kentin grilik alanlarına maruz bırakılan yurttaşlar, AKP’nin yandaşları arasında peşkeş malzemesine dönen yeşil alanlar üzerine hak talebinde bulunuyorlar. Kentteki yeşil alanlara erişim hakkı, AKP’nin zengin yandaşlarının değil tüm herkesin hakkıdır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, bugün İstanbul Göktürk Mahallesi’ndeki yeşil alanlara lüks konut yapmak amacıyla iş makinesiyle girilmesine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Öztunç, şunları ifade etti:

"Kentteki yeşil alanlara erişim hakkı, AKP’nin zengin yandaşlarının değil; tüm herkesin hakkıdır"

“Bugün Göktürk’te yaşanan çevreci hassasiyetle yapılan yeşil alan savunması değildir. AKP’nin yarattığı adaletsizliklerin sonucudur. Kentleşme nedeniyle kentin grilik alanlarına maruz bırakılan yurttaşlar, AKP’nin yandaşları arasında peşkeş malzemesine dönen yeşil alanlar üzerine hak talebinde bulunuyorlar. Yani, kendilerine ait olanı talep ediyorlar. Çevresel adalet talep ediyorlar. Yeşil alanlar kentsel müştereklerin önemli bir parçasıdır. Kentteki yeşil alanlara erişim hakkı, AKP’nin zengin yandaşlarının değil tüm herkesin hakkıdır.

"Çevre, İklim ve Şehircilik kavramlarını bir araya koyduğunuzda, Bakanlığın tüm işleri bayındırlık alanına kaydırılıyor"

Bugün İstanbul Göktürk’te yeşil alanlarını korumak isteyen yurttaşların, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile davalık olmaları büyük bir çelişkidir. Bu bakanlığın esas görevi, iklim krizine karşı dirençliliği artırmaktır. İcraata bakıyoruz, nerede bir yeşil alan var orayı griye dönüştürüyor. Çevre, İklim ve Şehircilik kavramlarını bir araya koyduğunuzda, Bakanlığın tüm işleri bayındırlık alanına kaydırılıyor. Bayındırlık işlerinin çevre ve iklim yönünden özdenetimi zayıflatılıyor. Bizim iktidarımızda, Çevre ve İklimi bayındırlık işlerinden bağımsızlaştırıp, ayrı bir bakanlık olarak inşa edeceğiz.”

TIKLAYIN | Kemer Country'de yapılaşma gerginliği; polis müdahale etti, eylem devam ederken yürütmeyi durdurma kararı geldi