Gündem

CHP'li Özer "tevhid" bayrağı taşıyan kişiye yumruk atan ve tutuklanan genci ziyaret etti: Haksız yere tutuklama tedbiri uygulanıyor

CHP'li Özer, tutuklanan üniversite öğrencisi Ege Akersoy’u bugün Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti

02 Ocak 2024 20:26

CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, dün İstanbul’da düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşünde "tevhid" bayrağı açtığı gerekçesiyle bir kişiye yumruk attığı için tutuklanan üniversite öğrencisi Ege Akersoy’u Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Özer, “Gencecik bir kardeşimizle ilgili haksız yere tutuklama tedbiri uygulanıyor. Ne bir delil karartma şüphesi var ne kaçma şüphesi var. Sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

İstanbul'da TÜGVA öncülüğünde düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" mitingine katılan ve elinde "tevhid" bayrağı bulunan şahıs darbedildi. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli Ege Akersoy sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

CHP TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özer, tutuklanan üniversite öğrencisi Ege Akersoy’u bugün Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Özer, Silivri Cezaevi önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Genel Başkanımız Özgür Özel’in görevlendirmesiyle, genç kardeşimiz Ege Akersoy’u biraz önce Silivri Cezaevi’nde ziyaret ettik. Kendisi gayet iyi durumda. Herhangi kötü muameleye maruz kalmamış gayet sağlıklı ve iyi durumda. Yaşanan olaydan dolayı biraz üzgün ama bunları aşacağına inanıyorum. Elbette dün yaşanan olay sebebiyle bir yumruk atıldı. Bu atılan yumruğu veya şiddeti meşrulaştırmıyoruz ancak ortada yaşanan bir arbede var ve bu arbede esnasında yaşanan bir olay sebebiyle gencecik bir kardeşimizi burada Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulundurmalarını da doğru bulmuyoruz. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Gencecik bir kardeşimizle ilgili haksız yere tutuklama tedbiri uygulanıyor. Ne bir delil karartma şüphesi var ne kaçma şüphesi var. Bu veya buna benzer hiçbir şüphe olmamasına rağmen adeta hukukun bir sopa gibi kullanılması bizleri de buraya gelmeye sevk etti. Sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Ne olmuştu?

İstanbul'da TÜGVA öncülüğünde düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" mitingine katılan ve elinde "tevhid" bayrağı bulunan şahıs darbedildi. Şahsı darbeden üniversite öğrencisi Ege Akersoy sevk edildiği hakimlik tarafından tutuklandı. Akersoy, Silivri Cezaevinde tutuluyor. 

TIKLAYIN - Elinde "hilafet" bayrağı taşıyan şahsı yumruklayan şüpheli tutuklandı

TIKLAYIN - Filistin’e destek yürüyüşünde 'hilafet bayrağı' açan kişiye yumruk attı: "Bir Türk olamadınız"

TIKLAYIN - İstanbul'da TÜGVA öncülüğünde "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yürüyüşü

TIKLAYIN - Ulvi Saran'dan "Hilafet bayrağı açmak ciddi bir suç" diyen Mustafa Sandal'a: Bu bir Kelime-i Tevhid bayrağı; bu kadar cahil olmayalım

TIKLAYIN - CHP Grup Başkanvekili Başarır: Anayasaya baş kaldıran hilafet yanlıları mı tutuklanmalı yoksa burası Türkiye Cumhuriyeti diyen Türk genci mi?

TIKLAYIN - Ulvi Saran'dan "Hilafet bayrağı açmak ciddi bir suç" diyen Mustafa Sandal'a: Bu bir Kelime-i Tevhid bayrağı; bu kadar cahil olmayalım

TIKLAYIN - Tevhid bayrağı nedir?