Gündem

CHP'den, "Oğlum Venezuela'ya maske götürdü" tepkisi: Keşke Ticaret Bakanlığı'na yardımda bulunsaydı da kazıklanmasaydık!

24 Mayıs 2021 11:08

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları sonrası oğlunun Venezuela ziyaretinin test kiti ve maske yardımı olarak açıklayan Binali Yıldırım'a cevap verdi. Özel, "Keşke Ticaret Bakanlığı'na dezenfektan yardımında da bulunsaydı da kazıklanmasaydık!" ifadelerini kullandı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker yayınladığı son videoda, AKP Genel Başkanvekili, eski başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ilgili olarak, "Venezuela'ya yeni bir uyuşturucu güzergahı kurmak için gitti" iddiasında bulunmuştu. Yıldırım bu iddiaları yalanlayarak, "İddialar kesinlikle iftiradır, şiddetle reddediyoruz. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek tümüyle hakarettir" dedi.

Bunun üzerine Özgür Özel yaptığı paylaşımda,  "Mustafa Elitaş'ın ifadesiyle ülkemizin dezenfektana muhtaç olduğu için bakan eşinden dezenfektan aldığı günlerde, son başbakanın oğlu Venezuela'ya test kiti ve maske yardımında bulunmuş... Keşke Ticaret Bakanlığı'na dezenfektan yardımında da bulunsaydı da kazıklanmasaydık!" tepkisini gösterdi.

"Yardım malzemesi götürüp dağıtmıştır"

Binali Yıldırım, Sedat Peker'in uyuşturucu rotası belirlemek için gittiğini iddia ettiği oğlu Erkan Yıldırım ile ilgili şunları söylemişti:

"Oğlum Venezuela'ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi Ocak'ta, Şubat'ta değil; geçen sene Aralık ayında gitmiştir. Beraberinde de Covid ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı da bundan ibarettir.

O esnada Venezuela'da seçim olduğu için Türkiye Dostluk Grubu da oradaydı, o münasebetle onlarla da birlikte oldu. Bazı sosyal medya paylaşımlarında resmi heyet ile gittiği ifade ediliyor, bu da gerçek dışıdır. Kendi biletini alarak, kendi imkanlarıyla, masraflarını karşılayarak o ziyareti gerçekleştirmiştir."