Gündem

Canan Kaftancıoğlu'nun yardımcısı Murat Akbaş gözaltına alındı

Akbaş, gönüllüsü olduğu İstanbul Kaz Dağları Dayanışması'nın etkinliğinin ardından Maltepe'de gözaltına alındı

06 Ekim 2019 14:29

26 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan 'Büyük Ekoloji Mitingi'ne katılmak üzere dün akşam saatlerinde yürüyüşe başlayan “İstanbul Kaz Dağları Dayanışması Gönüllüleri” adlı grup gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yardımcısı Murat Akbaş da bulunuyor. 

Cumhuriyet'in haberine göre, İstanbul Kaz Dağları Dayanışması, dün Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda, Kaz Dağları Kirazlı Köyü mevkiinde, siyanürlü altın arama faaliyetlerine devam etmekte olan Kanadalı Alamos Gold ve şirketin Türkiye iştirakı Doğu Biga Madenciliğin 13 Ekim'de dolacak olan ruhsatının iptalini talep etmek için bir araya geldi. "Maden Ruhsatının Yenilenmesine Hayır" başlığı ile yapılan çağırıya yüzlerce kişi katıldı. 

TIKLAYIN: Kaz Dağları İstanbul Dayanışması, ruhsat iptalini talep etmek için Yoğurtçu Parkı'nda

Etkinlikten sonra İstanbul Kaz Dağları Dayanışması Gönüllüleri 26 Ekim tarihinde Ankara’da yapılacak 'Büyük Ekoloji Mitingi'ne katılmak üzere “Geleceğimiz ve Kaz Dağları için Ankara’ya yürüyoruz” pankartını açarak yürüyüşe başladı.

Maltepe ilçesine bağlı İdealtepe Sahili’nde gece saatlerinde İstanbul Kaz Dağları Dayanışması Gönüllüleri’nden 8 kişi gözaltına alındı. 

Akbaş'ın yanı sıra Suruç'tan yaralı kurtulan Koray Türkay ile daha önce Yol TV'de Seçim Süreci programını sunan Eymen Demircan da gözaltına alınan isimler arasında yer alıyor. 

Gözaltına alınanların isimleri şöyle:

Murat Akbaş, Koray Türkay, Kerem Gürsu, Onur Akceylan, Canan Hakko, Kaan Meriç , Cenk Usta ve Eymen Demircan.