Gündem

CHP'li Halıcı'dan yemekhane menülerine tepki: Açlığa mahkum edilmiş evlatlar

21 Eylül 2023 16:14

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, İzmir Atatürk Lisesi yemekhanesindeki yemek menülerine tepki gösterdi. Halıcı, "KP iktidarı halkın çocuklarına savaş esirlerine verilen yemekleri reva görüyor. Bir tarafta saraylar, uçaklar, gemi sahibi çocuklar; diğer yanda açlığa mahkum edilmiş evlatlar." dedi

Halıcı, sosyal medya hesabından İzmir Atatürk Lisesi yemekhanesinde farklı günlerde çıkan yemek menülerini paylaşarak tepki gösterdi.

Lisede gelişme çağındaki çocukların tam da en sağlıklı ve yeterli beslenmesi gereken dönem olduğunu söyleyen Halıcı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"AKP iktidarı halkın çocuklarına savaş esirlerine verilen yemekleri reva görüyor. Bir tarafta saraylar, uçaklar, gemi sahibi çocuklar; diğer yanda açlığa mahkum edilmiş evlatlar.

Bu sistem, tek adamlık rejimi çok dar bir grubu zengin ederken kalan milyonları yoksulluk kıskacında sıkıştırdı. Sosyal devleti sadaka vermek sanan bu köhne, kör ve karanlık anlayışı ortadan kaldırmak en başta çocuklarımıza yapacağımız iyilik olacaktır.

Eğitimde sosyal adaleti, fırsat eşitliğini ve sağlıklı beslenme menülerini Cumhuriyet ve Laiklik anlayışı ile yeniden tesis edeceğiz."