Gündem

CHP'li belediye başkanlarının Van izlenimleri: İktidarla bağları zayıflamış, CHP'nin bölgeye gelmek için geciktiğini söylüyorlar

31 Mayıs 2022 08:57

CHP'nin belediye başkanları Van izlenimlerini aktardı. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, "Bir kopuş içindeler. İktidarla bağları zayıflamış. Bir bıkkınlık, yorgunluk var. Her şeye rağmen iyi bir haber bekliyorlar. Eskiden merak etmedikleri CHP'yi ilgiyle izliyor ve umutlanmak için CHP'den güzel haberler bekliyorlar. CHP'nin Van'a ve bölgeye gelmek için geciktiğini söylüyorlar. Artık daha sık gelmemizi istiyorlar" dedi. Halkın görüşünü açıklamaya çekindiğini belirten Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de, " Ekonomik sıkıntıları, alım güçlerinin kalmadığını, işsizliğin yüksek boyutta olduğunu, tarım ve hayvancılığı yüksek girdiler nedeniyle yapamaz hale geldiklerini belirttiler. Umut ve değişimin sandıkta olacağını söylediler" diye konuştu.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bugünkü yazısında CHP'li belediye başkanlarının Van izlenimlerini aktardı.

"Bir kopuş içindeler. İktidarla bağları zayıflamış"

Erdem Gül, şunları anlattı:

“Van'da büyük ve derin bir sessizlik gördüm. Bu sessizlik yıllardır çektikleri acıların üstüne şimdi de derin bir yoksulluğun eklenmesinden kaynaklanıyor. Sessizce izliyorlar. Bir kopuş içindeler. İktidarla bağları zayıflamış. Bir bıkkınlık, yorgunluk var. Her şeye rağmen iyi bir haber bekliyorlar.  Bu yüzden CHP'yi ilk kez bu kadar yakından izlemeye aldıklarını gözledim. Eskiden merak etmedikleri CHP'yi ilgiyle izliyor ve umutlanmak için CHP'den güzel haberler bekliyorlar. CHP'nin Van'a ve bölgeye gelmek için geciktiğini söylüyorlar. Artık daha sık gelmemizi istiyorlar. Bize ‘AKP'den kopuyoruz ancak size gelmemiz için sizin buralara daha çok gelmeniz gerekir' mesajı veriyorlar. Genel Başkanımızın çabalarına büyük takdir var. İstedikleri; demokrasi, adalet ve yoksulluğun yenilmesi.”

"Değişim istiyorlar"

Ülkelerini, yaşadıkları coğrafyayı seven, onca sıkıntılarına rağmen buraları asla terk etmek istemeyen Vanlılarla ilgili izlenimlerini bu kez Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'tan dinliyorum:

“Gördük ki Vanlıların en önemli sorunu kimliklerinin tanınması. Geleceği, demokrasi içerisinde, adil ve eşit bir yaşamı birlikte inşa etmek istiyorlar. Buna dair umutları, inançları tam. Yaşanan sorunların birlikte aşılması gerektiğine inanıyorlar. Ülkemizin diğer yerlerinde olduğu gibi burada da ciddi ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Dükkân kapatan, kapatma aşamasında olduğunu bildiren çokça esnaf olduğunu gördük. Bize, bölgeye geç gittiğimiz için sitemler oldu. Yaşadıklarından çok mutsuz olan ama geleceğe dair umutları yüksek, sıcak kanlı, misafirperver, değişimden ve CHP'den beklentileri yüksek bir kitle gördüm.”

“Partimizden beklenti çok yüksek”

Antalya'nın Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, izlenimlerini “Herkes sıkıntılı. CHP'nin Van'a ve ilçelerine gitmesi onlar için umut oldu. Partimizden beklenti çok yüksek” diye özetledi.

"Halk görüşünü söylemeye çekiniyor"

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, şunları anlattı:

“Halk görüşünü söylemeye çekiniyor. Önce etrafına bakıyor, kendisi için zararsız gördüğü kişiler olursa ancak konuşuyor. Ekonomik sıkıntıları, alım güçlerinin kalmadığını, işsizliğin yüksek boyutta olduğunu, tarım ve hayvancılığı yüksek girdiler nedeniyle yapamaz hale geldiklerini belirttiler. Umut ve değişimin sandıkta olacağını söylediler.”