Politika

CHP'li Alp'ten BOTAŞ ve Enerji Bakanlığı'na çağrı: Kars'ta 700 konutun doğalgazı kesik!

"BOTAŞ, Enerji Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum; zemheri ayında, aAralık soğuğunda yaşlılarımız, hastalarımız var"

21 Aralık 2023 21:21

Kars'ın Atatürk ve Bayrampaşa mahallelerinde, merkezi sisteme sahip TOKİ konutları sakinlerinden bazılarının borçlarını ödeyemediği için 700 konutun doğalgazı kesildi. CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp de BOTAŞ'a seslenerek doğalgaz kesintilerine son verilmesi çağrısını yaptı.

Kars'ın iki mahallesinde yaklaşık 700 ailenin yaşadığı TOKİ konutlarında doğalgaz kesildi. Konutlarda yaşayan bazı vatandaşların doğalgaz borcunu ödemediği için merkezi sisteme sahip binalarda ısınma sorunu yaşanıyor.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp de yaşanan sorunu gündeme taşıdı. BOTAŞ'a çağrıda bulunan Alp, doğalgazın bir an önce açılması çağrını yaptı.

TBMM'de bütçe görüşmelerini takip eden Alp, "11 trilyonun üzerinde bir bütçe büyüklüğü var. Fakat Kars’ta Bayrampaşa ve Atatürk mahallelerinde 700 konutun doğalgazı maalesef kesik" dedi.

"​Devlet vatandaşını soğukta bırakamaz" diyen Alp, "BOTAŞ, Enerji Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum; zemheri ayında, aAralık soğuğunda yaşlılarımız, hastalarımız var. Atatürk Mahallesi ve Bayrampaşa Mahallesinde 700 konutun doğalgazını açın" ifadelerini kullandı.