Gündem

CHP Grup Başkanvekili Özkoç'a "Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle 30 bin lira manevi tazminat cezası

10 Kasım 2022 14:23

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle 30 bin lira manevi tazminata mahkum edildi.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın yaptığı açıklamaya göre, davalı Özkoç partisinin 9 Ocak'ta yapılan Kocaeli İl Danışma Toplantısı'nda Erdoğan'a yönelik ithamlarda bulundu. Bunun üzerine, Erdoğan'ın avukatları, Özkoç'un aleyhine Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesinde tazminat davası açtı. Bugün görülen duruşmada, davalı Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle 30 bin lira manevi tazminata mahkum edildi.

Erdoğan'ın avukatı Aydın, "Engin Özkoç'un Kocaeli il danışma toplantısında 9 Ocak 2022 tarihinde yaptığı konuşmayla ilgili açtığımız bir manevi tazminat davası. Sayın Cumhurbaşkanımızı bir kısım terör örgütleriyle ilişkilendirip bir kısım iftira ve istinatları söz konusuydu. Bugün dava karara bağlandı ve davamızın kabulüne karar vererek 30 bin TL'nin olay tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte Engin Özkoç'tan tazminat kararı verdi" ifadelerini kullandı.

Engin Özkoç, Kocaeli Örgütü İl Danışma Toplantısında yaptığı konuşmada Erdoğan'a yönelik, "Sanıyor ki Türkiye Cumhuriyeti’nde herkes ondan korkuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde kimse ondan korkmuyor. Ama yaptıklarını da asla unutmuyorum. CHP’liler de büyük bir özgüvenle çarşıda v e kahvede, yolda kendi partisini ve cumhuriyetini koruma azmi olmalı. Kim bunlar? Terör örgütleriyle birlikte hareket edenler. Kim bu kişi? Adı Recep Tayyip Erdoğan. Öyle cumhurbaşkanlığı koltuğunu AKP genel başkanlığının altına alıp da bu millete verdiği zararların hesabını vermeden bir yere gidecek sanıyorsa önce benim ölümü iğneyecek. Ondan sonra nereye isterse gidecek. Şimdi sen Fethullahçı terör örgütünü besleyeceksin büyüteceksin, Fethullahçı terör örgütünün bir numaralı savcısı Zekeriya Öz’ün arkasında duracaksın. Bu ülkenin Genel Kurmay Başkanı’nı PKK’lı Şemdin Sakık’ın gizli tanıklığıyla hücreye atacaksın ondan sonra da kalkışmayı yapan FETÖ’cü generalleri göreve getireceksin, ben FETÖ’cü olacağım sen olmayacaksın! Sen FETÖ’cünün Allah’ısın bir numaralı sanığısın. Senin kaçacak yerin yok"
ifadesini kullanmıştı.