Gündem

CHP Grup Başkanvekili Başarır: Anayasaya baş kaldıran hilafet yanlıları mı tutuklanmalı yoksa burası Türkiye Cumhuriyeti diyen Türk genci mi?

“Cumhuriyet savcıları kendinize gelin, isminizin başındaki Cumhuriyet kelimesinin anlamını unutmayın!”

02 Ocak 2024 09:48

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, dün İstanbul’da düzenlenen “Şehitlere rahmet Filistin'e destek” yürüyüşünde elinde tevhid bayrağı tutan kişiye yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy’un tutuklanmasına tepki gösterdi.

Başarır, “Anayasaya baş kaldıran, anayasal düzeni yıkmaya çalışan hilafet yanlıları mı tutuklanmalı yoksa daha yaşamının baharında olan ve burası Türkiye Cumhuriyeti diyen Türk genci mi tutuklanmalı? Ya da polisin yanında hilafet bayrağı açarak ona tokat atma cesareti gösteren hilafet yanlısı mı tutuklanmalı?” diye sordu.

Başarır paylaşımında ayrıca, “Cumhuriyet savcıları kendinize gelin, isminizin başındaki Cumhuriyet kelimesinin anlamını unutmayın!” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Bugün İstanbul'da TÜGVA öncülüğünde düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" mitingine katılan ve elinde "tevhid" bayrağı bulunan şahıs darbedildi.

Saldırıyı gerçekleştiren ve üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Ege Akersoy, sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

TIKLAYIN - Elinde "tevhid" bayrağı taşıyan şahsı yumruklayan şüpheli tutuklandı

TIKLAYIN - Filistin’e destek yürüyüşünde 'tevhid bayrağı' açan kişiye yumruk attı: "Bir Türk olamadınız"

TIKLAYIN - Tevhid bayrağı açan kişiye yumruk atan saldırganın babası: Son günlerde Türk bayrağına, Atatürk’e yapılan saygısızlıklara çok içerlemişti

TIKLAYIN - Mustafa Sandal: Hilafet bayrağı açan, anayasal düzene karşı çıkan vatandaş neden gözaltında değil?

TIKLAYIN - Ulvi Saran'dan "Hilafet bayrağı açmak ciddi bir suç" diyen Mustafa Sandal'a: Bu bir Kelime-i Tevhid bayrağı; bu kadar cahil olmayalım