Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu’ndan “danışman” açıklaması: Seçimde çok hızlı hareket edilme zorunluluğundan kurumsal çalışma olmadı, acele yapıldı bazı şeyler

“Gelenlere git diyemiyorsunuz”

04 Eylül 2023 08:20

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Cumhur İttifakı paydaşlarıyla fotoğrafları olan ancak seçimlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyen Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz ile Kılıçdaroğlu’na “kanı bozuk” ve Atatürk’e “maymun" diyen Perinaz Yaman'a danışmanlık verilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Kuşoğlu, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı. Perinaz Yaman’ın kendisiyle görüntüsü olmasını, “Düğünde tanışmıştım ondan sonra danışman olmuş bilgim yoktu” diyerek açıklayan Kuşoğlu, Yaman’ın CHP’nin üçüncü katında odası olduğu bilgisini de, “Odası yoktu. Danışman olmadığı için odasının olması mümkün değil” diyerek yalanladı. Yaman’ı kimin getirdiğini bilmediğini ifade eden Kuşoğlu, “Danışman olurken geçmişte ne yazmış bakılmıyor mu” sorusuna, “Herhalde bakılmıştır. Ya da komplo vardır, bilmiyorum. Bakılmaz olur mu, bakılması lazım” diye yanıt verdi.

Hasan Cengiz’in odasının olup olmadığıyla ilgili konuya da, “bilmiyorum” yanıtını veren Kuşoğlu, “bu kişilerin CHP üyesi olmadıkları bilgisi için de “bilmiyorum” dedi.

“CHP'ye, cumhuriyete, Atatürk'e düşmanlık yapıp değişebilen birilerinin olması güzel”

CHP’de danışmanların çalışma sürelerinin sonlandırılmasının ardından Cengiz’e devam edebileceğinin söylendiği ve Kılıçdaroğlu’na hakkında olumlu görüş bildirdiği iddiaları hakkında da konuşan Kuşoğlu, “Yok, sordum. Bazı arkadaşlarda olumsuz bildirdiler. Şu var: CHP'ye, cumhuriyete, Atatürk'e düşmanlık yapıp değişebilen birilerinin olması güzel. Ama bunların danışman olması gerekmiyor” dedi.

"Partiyle, kurumsal kimlikle bağlantı kopuyor"

“Nerede açık verilmiş” sorusuna, “Herhalde cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında çok hızlı hareket edilme zorunluluğundan. Kurumsal çalışma olmadı. Acele yapıldı bazı şeyler, ondan dolayı oldu. Bunlar CHP'lileri üzen konular ama CHP'ye zarar veremez. CHP kurumsal bir parti” yanıtını veren Kuşoğlu, “Danışman tercihleri kurumsallıkla çelişmiyor mu” sorusu üzerine de şunları söyledi:

“Seçim sırasında bunlar oldu. Kurumsal çalışma yapılamadı. Cumhurbaşkanlığı gibi parti dışı seçimlere alışkın değiliz. Genel başkan günde iki üç miting yapabiliyor. O arada televizyon programları yapıyor. Partiyle, kurumsal kimlikle bağlantı kopuyor. Maalesef öyle oldu.”

"Gelenlere git diyemiyorsunuz"

Kuşoğlu, Saymaz’ın, “Önceki güne kadar partide bulunması zaafın uzun sürdüğünü gösteriyor” demesi üzerine, “Gelenlere git diyemiyorsunuz. Ama resmi bir kurumsal bir şey söz konusu değildi. Gelen insanları kovamazsınız” ifadesini kullandı.

Röportajın tamamını okumak için tıklayın.