Politika

CHP'de eski İyi Partili Mesut Özarslan Keçiören’den aday gösterildi; Kahramanmaraş, Gaziantep ve Mardin adayları belli oldu

Özarslan'ın yanı sıra İyi Parti’nin kurucularından Ramazan Değerli Altındağ’dan, eski İyi Parti Çamlıdere İlçe Başkanı Mehmet Cengiz de Çamlıdere’den aday gösterildi

02 Şubat 2024 21:30

Ankara’da CHP Genel Merkezi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında krize neden olan Mesut Özarslan, Keçiören’den aday gösterildi. Yavaş, Mesut Özarslan’ın Etimesgut’tan aday gösterilmesini talep etmiş, CHP Genel Merkezi, Özarslan yerine Erdal Beşikçioğlu’nu tercih edince kriz yaşanmıştı. PM’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne Atasoy Bilgin aday gösterilirken, CHP'nin deprem bölgelerinden Kahramanmaraş ve Gaziantep adayları da belli oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Zeynep Özbaş Arıkan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Muzaffer Ertürk aday gösterildi. CHP, DEM Parti'den Ahmet Türk'ün aday gösterildiği Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ise Ömer Durak’ın aday gösterdi. İstanbul ilçeleri ve Çankaya, bir sonraki PM'ye kaldı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) bazı il ve ilçelerde belediye başkan adaylarını belirlemek üzere saat 16.15 civarında toplandı. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. MYK'nın ardından toplanan PM, 4’ü büyükşehir toplam 103 seçim çevresinde belediye başkan adayını belirledi. PM kararı doğrultusunda İyi Parti’den istifa eden Mesut Özarslan, Ankara’nın Keçiören ilçesinden aday gösterildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Özarslan’ın Etimesgut ilçesinden aday gösterilmesini talep etmişti. Ancak Genel Merkez, Etimesgut’a tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu’nu aday gösterme kararı alınca Genel Merkez ile Yavaş arasında kriz yaşanmıştı.

Öte yandan İyi Parti’nin kurucularından Ramazan Değerli’nin Altındağ’dan, eski İyi Parti Çamlıdere İlçe Başkanı Mehmet Cengiz’in de Çamlıdere’den aday gösterilmesi kararlaştırıldı. PM toplantısında Bodrum için Tamer Mandalinci’nin, Menteşe adaylığı için de Gonca Köksal’ın, Marmaris için Acar Ünlü’nün, Fethiye için de Alim Karaca’nın aday gösterilmesine karar verildi.

PM’de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Atasoy Bilgin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Zeynep Özbaş Arıkan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Muzaffer Ertürk, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına ise Ömer Durak’ın aday gösterilmesi kararlaştırıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi sonucu belirlenen 31 Mart 2024 Yerel Seçimi Aday Listesi | 02 Şubat 2024

Çiğli adayı değişti

Bu arada İzmir’in Çiğli ilçesinden aday gösterilen Uygar Yıldırım’la ilgili de MYK’da değerlendirme yapıldığı ifade edildi. Aynı zamanda İzmir Malatyalılar Derneği Başkanı olan Uygur Yıldırım’ın adaylığına İzmir örgütünden itirazlar gelmişti. Öte yandan Hatay’ın İskenderun ilçesinde Mehmet Duduoğlu, Defne ilçesinde de Halil İbrahim Özgün’ün aday gösterilmesine karar verildi.

TIKLAYIN - CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Başkanımız sana 3-4 gömlek fazla gelir

Muratpaşa’da Ümit Uysal

Öte yandan CHP içinde tartışmalara neden olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın bir dönem daha aday gösterilmesi kararının ardından gözler, Büyükşehir adaylığına talip olan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a çevrilmişti. CHP PM’de, Ümit Uysal’ın da bir dönem daha Muratpaşa’dan aday gösterilmesine karar verildi.

TIKLAYIN - CHP’nin Ankara adaylarında eski MHP’li ve İyi Partili ağırlığı dikkat çekti: MHP’li Belediye Başkanı Yıldızkaya CHP’den aday

TIKLAYIN - CHP’de Çankayalı adaylar da kazan kaldırdı: Özgür Özel’in avukatı Güner ile MYK üyesi Çiftçi’ye üstü örtülü tepki