Gündem

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu görevinden istifa etti

26 Aralık 2022 12:59

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, görevinden istifa derken “Bu bir milletvekilliği aday adaylığı açıklaması değil, istifa açıklamasıdır” dedi.

CHP Genel Merkezi’nin istifalar için 26 Aralık tarihine kadar verdiği süre sonrası il ve ilçe yöneticileri ülke genelinde istifalarını açıklamaya devam ediyor. Bu kapsamda bir istifa haberi de Denizli'den geldi. İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, bugün istifasını resmi olarak açıkladı.

CHP Denizli İl Başkanlığı’nda yapılan basın açıklamasına, İl Başkanı Çavuşoğlu ve il yöneticileri ve birçok partili katıldı. Çavuşoğlu açıklamasında, “Bu bir milletvekilliği aday adaylığı açıklaması değil, istifa açıklamasıdır. Altı yıldır yürüttüğüm görevimden ayrılma kararı verdim. Zor bir karardı. Beni bilenler bilir ki, siyasette il başkanlığının en gururlu görev olduğuna inanıyorum. Gerek Denizli’mizin temsili noktasında gerekse cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Milletvekili adaylığıyla ilgili süreçle ilgili ise genel merkezimiz ve il örgütümüzün vereceği her karara uyacağımızı söylüyoruz. Uzun yıllardan beri yürüttüğüm il başkanlığı görevimi bugün 11:30 itibariyle sonlandırmış bulunmaktayım” dedi.

Çavuşoğlu’nun istifasının ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun aldığı karar gereği CHP Denizli İl Başkanı görevine yerelden bir atama yapılmayacak. Yeni il başkanı ataması ile ilgili karar, MYK’de alınacak kararın ardından Genel Merkez tarafından açıklanacak.