Politika

CHP'den Hatay'da Erdoğan çıkışı: ‘Oy yoksa hizmet yok’ diyen Cumhurbaşkanı ve adaylarını affetmeyin

"Bir de imar affına imza atıp birçok binanın yıkılmasına sebep olan Murat Kurum’u Türkiye affetmesin"

26 Şubat 2024 18:07

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Hatay Samandağ’da, “Evimiz yıkılmışken, çocuklarımız annelerimiz babalarımız, yakınlarımız, arkadaşlarımız ölmüşken, ‘Oy yoksa hizmet yok’ diyen o Cumhurbaşkanı ve adaylarını affetmeyin. Emeklisine 10 bin lira verirken 1 dakikada 3 emekli maaşı harcayan Recep Tayyip Erdoğan ve o bakanları affetmeyin" dedi.

Başarır, Hatay’ın Samandağ ilçesindeki seçim ofisi açılışına katıldı. CHP’li Başarır, “6 Şubat depreminden 3 gün sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi buradaydı ama bir kişi yoktu. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları neredeydi?” diye sordu.

"Hatay’dan ülkeme bir serzenişim ve isteğim var" diyen CHP’li Başarır, “Evimiz yıkılmışken, çocuklarımız annelerimiz babalarımız, yakınlarımız, arkadaşlarımız ölmüşken, ‘oy yoksa hizmet yok’ diyen o cumhurbaşkanı ve adaylarını affetmeyin. Emeklisine 10 bin lira verirken 1 dakikada 3 emekli maaşı harcayan Recep Tayyip Erdoğan ve o bakanları affetmeyin. Seçimden önce yastık altından altınlarınızı çıkartın deyip çarçur eden ama bu toprakların altındaki altınları Kanada’ya peşkeş çeken Erdoğan’ı affetmeyin” diye konuştu.

"Halkı tehdit edenlere, oy yoksa selam yok diyenlere af yok"

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum hakkında da konuşan Başarır, “Bir de kimi affetmeyin biliyor musunuz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun karşısına çıkan, imar affına imza atıp birçok binanın yıkılmasına sebep olan Murat Kurum’u Türkiye affetmesin. Halkı tehdit edenlere, oy yoksa selam yok diyenlere af yok” dedi.