Gündem

CHP'de İstanbul belediyeleri için adaylık yarışı; Şişli, Beşiktaş, Kadıköy ve Adalar'da büyük rekabet

17 Aralık 2023 17:49

T24 Haber Merkezi

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde en büyük mücadeleye sahne olacak İstanbul için CHP'de büyük bir adaylık rekabeti yaşanıyor. Aday adaylığı için başvuru süresinin dolmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Ekrem İmamoğlu'nun tekrar aday gösterilmesini kararlaştıran CHP Parti Meclisi’nde (PM), ilçe adaylarını belirlemek için çalışmalar sürüyor.

CHP PM’de Türkiye genelinde aday değerlendirmeleri sürerken, gözler özellikle İstanbul ilçeleri için ilan edilecek belediye başkanları adaylarına çevrildi. Özellikle CHP’nin iddialı olduğu ilçelerde adaylık yarışı yaşanıyor. İstanbul ilçelerinde aday adayları arasında yapılacak tercihte kamuoyu anketlerindeki eğilimlerin yanı sıra, tekrar aday gösterilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tercihlerinin de etkili olacağı konuşuluyor. Kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı birlikte hareket eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun mutabakata varacakları isimlerin PM’den de kabul görerek aday gösterilmeleri bekleniyor.

İstanbul il örgütü ve CHP kulislerinde konuşulanlara göre, CHP’nin en iddialı olduğu ilçelerden Şişli’de büyük bir adaylık rekabeti yaşanıyor. Kulislerde, halen Şişli Belediye Başkanı olan Muammer Keskin’in de tekrar adaylık başvurusu yaptığı ilçede Emrah Şahan ile Serdar Kurşun isimlerinin öne çıktığı dile getiriliyor. Güçlü adaylardan Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden itibaren Ekrem İmamoğlu’na en yakın isimler arasında yer alıyor. Deri imalatı ve turizm sektöründe faaliyet gösteren iş insanı Serdar Kurşun, daha önce de Kâğıthane ve Şişli için belediye başkanlığına adaylık başvurunda bulunmuştu.

Şişli’den aday adayı olan isimler; Serdar Kurşun, Özgür Düzgün, Umut Şenol, Hayri İnönü, Aylin Kotil, Mustafa Demir, Emin Vahap Şimşek, Hıdır Tanrıverdi, Kenan Malkoç, Bekir Karagül, Özgür Gülkanat, Çetin Keçeli, Turgay Keskin, Metin Öcalan, Muhterem Aktaş, Orhan Beğenmiş, Mustafa Akın Özerdem, Gizem Karasu ve Hasan Sezgin.

Beşiktaş ve Kadıköy için konuşulanlar

Halen Belediye Başkanı olan Rıza Akpolat’ın tekrar adaylık başvurusu yaptığı Beşiktaş’ta aday adayları arasında Ali Nasuh Mahruki, Canan Sezenler, Fidan Aslan Eroğlu, Gönen Orhan, Özlem Göçer, Ragıp Nebil İlseven ve Erhan Naci İşgözen de yer alıyor. Beşiktaş için adı geçenler arasında Ekrem İmamoğlu’nun en yakınındaki isimlerden basın danışmanı Murat Ongun’un adı da konuşuluyor.

CHP’nin İstanbul’da en güçlü olduğu ilçelerden Kadıköy’de halen Belediye Başkanı olan Şerdil Dara Odabaşı tekrar adaylık başvurusu yaptı. Kadıköy’de adı konuşulan  diğer adaylar iş insanı Hakan Şişik ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı.

Tuzla ve Silivri kulisleri

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP’nin kazandığı Tuzla da, CHP’de adaylık rekabeti yaşanan ilçelerden. Gençlik Kolları’ndan yetişen Bülent Akköse ve CHP Tuzla İlçe Başkanı Eren Ali Bingöl’in adı Tuzla’da öne çıkıyor.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP’nin kazandığı Çekmeköy’de CHP adaylığı için Hüseyin Sipahi, Çetin Çapan, Hüseyin Avni Sipahi ve Can Gebetaş’ın adı geçiyor.

Adalar’da üç kadın aday

Halen CHP’li Erdem Gül’ün Belediye Başkanı olduğu Adalar’da CHP’ye başvuranlar arasında iki kadın aday da yer alıyor. Gazeteci ve CHP’nin 6. Genel Başkanı Altan Öymen’in kızı Aslı Öymen ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Sinem Dedetaş Adalar belediye başkan adaylığı için CHP’ye başvurdu. Adalar için adı geçen diğer aday Ali Ercan Akpolat.

İstanbul ve Mimar Sinan üniversitelerinde sosyoloji lisansı ve yüksel lisansı yapan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Sosyal Politikalar Koordinatörü ve ardından İstanbul Planlama Ajansı’nda Genel Koordinatör olarak çalışan Esra Huri Bulduk da, CHP'den Adalar Belediye Başkanlığı adaylığı için yarışan isimler arasında.