Gündem

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol oldu

23 Eylül 2023 23:31

CHP Ankara İl Kongresi'nde "yenilikçileri" hedef alan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini desteklediğini söyleyen Prof. Dr. Ümit Erkol, 340 oy alarak Ankara İl Başkanı seçildi.

CHP Ankara İl Kongresi cumartesi günü Ankara Ulus'taki Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Kongrede Prof. Dr. Ümit Erkol, 340 oy alarak İl Başkanı seçildi.

Kongre'de Erkol'un karşısında yarışan Sercan Çığgın ise blok liste ile yapılan seçimlerde 241 oyda kaldı. 

Erkol Kongre'de yaptığı konuşmada rakibiyle uzun bir ilişkiye sahip olmasına rağmen Kılıçdaroğlu'nun kendisini desteklediğini söylemişti. 

Kongrede "yenilikçi" diye nitelediği partide değişim için çağrı yapan isimleri hedef alan Erkol, "Böyle bir yenilikçilik olmaz. Bir gün önce Kılıçdaroğlu'nun doktrinini anlatacaksın, bir gün sonra yenilikçi olacaksın, yok böyle yağma. Bir gün önce dördüncü sıraya koydular ya hani Sadullah Ergin'i; o listenin mimarı olacaksın, o listeyi yapan 8 kişilik heyetin içinde olacaksın, damganı vuracaksın. Bir gün sonra, 'Ben yenilikçiyim, bu Genel Başkan kötü.' yok arkadaşlar, böyle bir yenilikçilik yok" dedi.

Kongreye giden süreçte "değişimcilerin adayı" olarak nitelenen Çığgın da "Partinin evladı ve örgütün vicdanı” olduğunu söylemişti.

Ankara'da seçilen 72 delege, genel başkanlık yarışının yapılacağı büyük kurultayda oy kullanacak. İl kongrelerinde toplam 1370 kurultay delegesi seçilecek.

Ümit Erkol kimdir?

Ümit Erkol, Adana Kozan Lisesi'nde başladığı eğitim hayatına, Ankara Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi ile devam etti.Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı, burada tıp eğitimini tamamladı. Ancak Ümit Erkol, sadece tıp alanında değil, sağlık sektörünün yönetimine dair de önemli bir uzmanlık geliştirdi. Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Kurumları Yönetimi dalında yüksek lisans yaptı.

Hekim kimliğiyle, saha çalışmalarında, acil tıbbi hizmetlerde ve işyeri hekimliğinde deneyim kazanan Ümit Erkol, aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği alanında yetkili bir eğitimci olarak sertifikalandı. Sağlıkla ilgili projelerde, özellikle baskı görmüş ve dezavantajlı gruplara tıbbi, hukuki ve insani destek sunma konusunda liderlik yaptı.

Meslek örgütlerinde yöneticilik yapan Erkol, halkla ilişkiler ve iletişim eğitimlerinde eğitmenlik ve koçluk da yapıyor.