Dünya

Chester taraftarı, seri bebek katilinin memleketi Hereford'un takımına karşı 'Lucy Letby, o sizden biri' tezahüratı yaptı; takımdan kınama geldi

"Lucy Letby'nin işlediği korkunç suçların etkisi toplumumuzda hissedilmeye devam etmektedir ve futbol kulübümüzün, çalışanlarımızın ve taraftarlarımızın ortak düşünceleri bebeklerin aileleri ve sevdikleriyle birlikte olmaya devam etmektedir"

07 Eylül 2023 17:07

T24 Dış Haberler

Britanya'da Chester futbol kulübü, dün akşam Hereford futbol kulübüne karşı 2-1 yenildi. Maça, Chester taraftarının seri bebek katili Lucy Letby'nin memleketi olan Hereford'a karşı yaptığı tezahürat damgasını vurdu. 

TIKLAYIN | Seri çocuk katili Lucy Letby'nin, cinayetlerden sonra gönderdiği mesajlar şoke etti

Chester taraftarları, Hereford tribününe doğru "Lucy Letby, o sizden biri" tezahüratını yaptı. Chester futbol kulübü, Lucy Letby ile ilgili yapılan tezahüratları kınadı.

Chester FC başkan yardımcısı Jim Green şunları söyledi:

"Chester FC, Hereford ile oynadığımız maç sırasında duyulan korkunç tezahüratı kınıyor. Bu tezahürattan sorumlu olan herhangi bir kişiyle ilişkilendirilmekten utanç duyuyoruz ve olaya karışanları tespit etmek ve gerekli önlemleri almak için kamera kayıtlarını inceleyeceğiz. Bu kınanacak bir davranıştır ve son derece endişe verici bir merhamet, anlayış ve nezaket eksikliğini göstermektedir. Lucy Letby'nin işlediği korkunç suçların etkisi toplumumuzda hissedilmeye devam etmektedir ve futbol kulübümüzün, çalışanlarımızın ve taraftarlarımızın ortak düşünceleri bebeklerin aileleri ve sevdikleriyle birlikte olmaya devam etmektedir"

Letby, cinayetlerini Chester'da bulunan Countess of Chester Hastanesi'nde işlemişti. 

TIKLAYIN | Britanya'da seri çocuk katili Lucy Letby soruşturması genişliyor: 30 bebeğe daha saldırmış olabilir

Seri bebek katili Lucy Letby, geçtiğimiz ay 7 bebeği öldürmek ve 6 bebeği de öldürmeye teşebbüs etmekten suçlu bulunarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.