Gündem

Cezaevi müdürünü tehdit eden organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında savcı, beraat talep etti

23 Mart 2023 14:26

Tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nde cezaevi müdürüne tetik işareti yapan ve “Yumruğumuzla adam öldürürüz” diyerek tehdit eden organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın yargılandığı davada mütalaa veren savcı, yöneltilen iki suça ilişkin beraat, bir suça ilişkin ise düşme talep etti.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, 15 Ağustos 2018'de Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bir ihbar yapıldı. İhbarda, Çakıcı’nın adamlarının cezaevi müdürünü öldürecekleri belirtilerek, bu cinayeti kimlerin işleyeceğine dair isimler verdi. Bu ihbar üzerine Çakıcı’nın adamları gözaltına alındı.

Yürütülen soruşturma sonucunda Çakıcı’ya yakın isimlerin telefon tapeleri dosyaya girdi. Çakıcı ve 37 kişi hakkında iddianame düzenlendi. Çakıcı’ya, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç örgütlerinin ismini kullanarak tehditte bulunma”, “Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah ve mermilerin satın alınması taşınması” suçlamaları yöneltildi.

Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada, önceki gün mütalaa verildi. Savcı, mütalaasında Çakıcı’nın, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçundan” beraatini talep etti.

Mütalaada, Çakıcı’nın cezaevi müdürünü tehdit ettiğine ilişkin somut delil bulunmadığı, ayrıca tarafların uzlaştığı belirtilerek düşme kararı verilmesi talep edildi. Mütalaada, Çakıcı’nın adamlarında bulunan silahlardan ise Çakıcı’nın sorumlu olamayacağı belirtilerek, bu suçtan da beraati istendi.