Spor

Ceyhun Kazancı'dan Şenol Güneş ve Tadic sözleri

07 Ağustos 2023 11:30

Beşiktaş'ta görevinden ayrılan Sportif Direktör Ceyhun Kazancı, kendi dönemi üzerine ve ayrılık sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'taki sportif direktörlük görevinden ayrılan Ceyhun Kazancı, Lider TV'de önemli açıklamalarda bulundu. 

Ayrılığın ardından açıklama yapmaması

Kazancı, açıklamasında, "Çok polemik yaratacak bir şey yapmak istemedim. O yüzden hiç konuşmadım. Başkanla da orada paralel hareket ediyoruz. Bu arada ayrıldım ama elimden geldiğince elimdeki dosyalarla devam ediyorum. Tamamen %100 kopma yok. Tamamen benim tarafımdan olan bir ayrılıktı. O yüzden yine kulüp stratejisine göre hareket ediyoruz" dedi.

"Şenol hoca ile sıkıntımız olmadı"

Beşiktaş'ın eski sportif direktörü, "Şenol Güneş ile polemiklerin hiç alakası yok. Geçen hoca da açıkladı. Hayretler içinde kaldık biz de. İşin dürüstçesi, biz kulüp olarak iletişim konusunda zayıfız. Onu da itiraf etmek lazım. Hiçbir kez en ufak bir sıkıntımız olmadı Şenol Hoca ile" sözlerini sarf etti.

Valerien Ismael tercihi

Kazancı, sözlerinin devamında, "Valerien Ismael konusunda başarısız olduğumuzu düşünmüyorum. Bu benim kendi görüşüm. Orada bir strateji vardı. Denediğimiz bir yol vardı, o yol bir yere varmadı. Bu, illa başarısızlık olduğu anlamına gelmiyor. Orada bir felsefenin temsilcisiydi o. Camia tarafından da çok yıpratıldı. Özellikle sosyal medya konusunda zayıfız. Oradan bir algı yaratılıyor. İş biraz takımı desteklemekten ziyade ‘Bu adam gitsin’ konusuna döndü" açıklamasında bulundu.

Ekonomik durum diğer takımlar gibi değil

Transfer üzerine konuşan Kazancı, "Sanki biz transfer yapmıyoruz gibi bir şeye döndü. Bu işin elli tane parametresi var. Başta Suudi Arabistan olmak üzere bu sene şartlar çok değişti. Bizim ekonomik durum da diğer takımlar gibi değil. Öyle 8-10 milyon euro veremiyoruz. Her zaman doğru adımları doğru bütçe ile ilerliyoruz. Bizim takımın 10 tane adama ihtiyacı yoktu. Geçen sene neredeyse sıfırdan bir takım kurduk. Ama bu sene öyle değil. Neredeyse takımın iskeleti belli" dedi.

"İhale bana kaldı"

Tadic konusuna da değinen Kazancı, "Tadic konusunda ihale bana kaldı. Herkes ismin peşinde. Herkes şu an o kafada. Yaz ligi var, şov yapma ligi. Ben de bunu çok garip buluyorum. Her şey günün sonunda sahada belli olur. Galatasaray'ın yapmış olduğu transferler, bizim tarafa neden baskı yaratıyor anlamıyorum" ifadelerini kullandı.