Gündem

Cevdet Yılmaz oğlu, Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü

Motokurye Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna 27 bin 300 lira adli para cezası verilmişti

19 Ocak 2024 16:39

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir araya geldi.

Uganda'nın başkenti Kampala'da, Bağlantısızlar Hareketi (NAM) Devlet ve Hükümet Başkanları 19. Zirvesi'nin düzenlendiği Speke Resort Kongre Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede, ekonomi, ticaret ve güvenlik alanları başta olmak üzere, iki ülke arasındaki işbirliği imkanları ile bölgesel ve küresel konuların ele alındığı bildirildi.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olmuş, Mahmud'a ilk duruşmada verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası, 27 bin 300 lira adli para cezasına çevrilmişti.

Karara yönelik tepkilerin ardından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Taksirle işlenen suç mahkemenin takdiri. Şikayetçinin vazgeçmiş olması da böyle bir sonuç doğurdu. Kamu davası devam etti. Alınan cezanın miktarı açısından karar bu yönde oldu" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN-Motokuryenin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna 27 bin TL para cezası!

TIKLAYIN-Motokurye Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna 27 bin TL para cezası verilmesine tepki yağdı; "Kan parası verdiler kurtuldular, babam sağ olsun!"

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında 30 Kasım'da meydana gelen kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

Zanlının kusur durumu için savcılıkça istenen bilirkişi raporunda, araç sürücüsünün "asli kusurlu" olduğu tespiti yer almıştı.

Raporda ifadesine yer verilen şüpheli ise Göçer'in kullandığı motosikletle bir anda sinyal vermeden frene basıp sağa dönüş yaptığını, kendisinin de frene bastığını ancak duramayıp motosiklete çarptığını belirtmişti.

Soruşturma kapsamında, araç sürücüsü Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Öte yandan savcılık, kazaya ilişkin ilk kusur tespiti yaparak araç sürücüsü hakkında "kusursuzluk raporu" veren polisler ve sosyal medyada yer alan polis memurlarının Göçer'in eşini arayarak intihar ettiğini söylediği iddiasına ilişkin de resen soruşturma başlatmıştı. 

TIKLAYIN - Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun motokuryenin ölümüne neden olduğu kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı

TIKLAYIN-Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında istenen ceza belli oldu: Yunus Emre Göçer'i suçlamış!

TIKLAYIN - Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazada Adli Tıp raporu

TIKLAYIN-Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü: Gündemde Yunus Emre Göçer yok, Etiyopya var