Gündem

Çeşme'de kanlı gece kulübü baskınında 8 tutuklama

23 Ağustos 2023 09:49

İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'deki bir gece kulübünde çıkan, güvenlik görevlisi Samet Öztaşkın'ın öldüğü, iki güvenlik görevlisi ile 10 müşterinin yaralandığı silahlı çatışmada gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen dokuz şüpheliden sekizi tutuklandı. 

18 Ağustos gece saatlerinde, Alaçatı Mahallesi'ndeki bir gece kulübünde meydana gelen olayda, mekâna gelen şüpheliler ile iş yerinin güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Büyüyen tartışma, silahlı kavgaya dönüştü.

Mermilerin isabet ettiği üç güvenlik görevlisi ile olayın ardından yaşanan arbedede 10 müşteri yaralandı. İhbar üzerine adrese çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yaralılar, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Güvenlik görevlilerinden Samet Öztaşkın, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Yaşananlar ise gece kulübündeki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kayda alındı.

Sekiz kişi tutuklandı

Şüphelilerin kaçtıkları otomobil, İnönü Caddesi'nde boş bir arsada ekipler tarafından terk edilmiş bulundu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ilk olarak M.M., B.Y., O.D., Ü.G., İ.A. adlı beş şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda, üç tabanca ele geçirildi.

Olayda yaralanan bir güvenlik görevlisi ile 10 müşteri tedavilerinin ardından taburcu edildi. Silahla yaralanan diğer bir güvenlik görevlisinin tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Gözaltına alınan 10 kişiden dokuzu adliyeye sevk edilirken, Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne çıkarılan sekiz şüpheli tutuklandı. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Husumet var iddiası

Şüphelilerin ifadesinde, güvenlik görevlileriyle aralarında daha önceden husumet bulunduğunu, olay günü de bu nedenle tartışma başladıklarını söylediği öğrenildi.