Gündem

Cerrahi tarikatının lideri Ömer Tuğrul İnançer hayatını kaybetti

İnançer, “Kadının ekonomik özgürlüğü aldatmaca, çalışan kadın yuvasını dağıtıyor” ve "Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil” açıklamalarıyla gündeme gelmişti

Ömer Tuğrul İnançer

04 Eylül 2022 12:05

“Kadının ekonomik özgürlüğü aldatmaca, çalışan kadın yuvasını dağıtıyor” ve "Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil" açıklamalarıyla gündeme gelen Cerrahi tarikatının lideri Ömer Tuğrul İnançer 83 yaşında hayatını kaybetti. 

Karagümrük'teki Pir Nurettin Cerrahi tekkesinin son lideri olarak bilinen Ömer Tuğrul İnançer'in yarın İstanbul'da toprağa verileceği belirtildi.

Ömer Tuğrul İnançer, “Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil” ve “Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor” sözleriyle tepki çekmişti.

Meclis çatısı altında “Bu ülkede inkilaplaştırma (köpekleştirme) yapıldı” sözleri ise hem siyasilerin hem de toplumun eleştirilerine neden olmuştu. 

İnançer'in ardından siyasetçiler şu mesajları paylaştı: 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: 

"Çok kıymetli mutasavvıf ve gönül insanı Ömer Tuğrul İnançer Beyefendi’nin vefatından derin bir teessür duymaktayım. Sayın İnançer’e Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve tüm sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Mekânı cennet, derecatı âli olsun."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: 

"Güzel insan Ömer Tuğrul İnançer beyefendi rahmet-i Rahman’a kavuştu. Rabbinin sevgili bir kulu, ebediyet yurdunun bir eri olarak yaşadı. İman, ahlak, erdem, şefkat, merhamet ve güzellik yoluna adanmış bir ömür... Cemali de güzeldi, celali de. Mekanı cennet, makamı âli olsun."

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş:

"Âlem-i Cemâl'e göç eden, günümüzün tasavvuf bilgelerinden, gönül, fikir ve kültür insanı Ömer Tuğrul İnançer’e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun."

Ömer Tuğrul İnançer kimdir?

İnançer 1946 yılınԁa Bursa'ԁa ԁoğdu. , İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinԁen mezun olarak, 1991'e kaԁar hukuk müşavirliği yaptı. 1991 yılınԁa Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun genel müԁürlüğüne atandı.

İnançer, kadınlara yönelik açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

TIKLAYIN | Ömer Tuğrul İnançer: Evlenmeden hamile kalmak or..puluktur!

TIKLAYIN |  Kadınların çalışmasına karşı çıkan İnançer'in kızına üst düzey görev