Gündem

Ceren Özdemir'in katilinin yargılanacağı ilk duruşma 23 Aralık'ta görülecek

Hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi olan sanık, duruşmaya SEGBİS'le katılacak

15 Aralık 2019 14:52

Ordu'da Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Ceren Özdemir’i öldüren ve hızla iddianamesi hazırlanan sanık Özgür Arduç yargılanmaya, 23 Aralık Pazartesi günü saat 10.00'da başlayacak. Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Van'daki yüksek güvenlikli cezaevinin özel hücresinde tutulduğunu söylediği katil Özgür Arduç'un 'canavarca hisle adam öldürmek' suçundan yargılanacağı biliniyor.

Arduç hakkında, Özdemir'i öldürmek ve iki polis memuruna yönelik öldürmeye teşebbüs suçlarından 2 ayrı iddianameyle toplamda 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Türk Ceza Kanunu'nun 62'nci maddesi uyarınca ceza indirimi uygulanmamasının talep edildiği iddianameler, cuma günü mahkemeye sunulduktan sonra kabul edildi.

TIKLAYIN - Ceren Özdemir'in katili, "Elimde olmadan öldürüyorum" dedi, tedavi olmak istemediğini söyledi

Katil zanlısı Arduç güvenlik gerekçesiyle ve Ceren'in ailesiyle aynı ortamda bulunmaması için duruşmaya getirilmeyecek, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutuklu bulunduğu yüksek güvenlikli cezaevinden duruşmaya görüntülü olarak bağlanacak.

Pişman değil, öldürmekten memnun

Katil zanlısı Arduç hakkında hazırlanan 13 sayfalık iddianamede, Arduç'un rastgele seçtiği bir kişiyi öldürmesi, suça yatkın kişiliği, suçu işleyiş amacı, savunmasında öldürmekten pişman olmadığını söylemesi, Özdemir'in ölmesinden memnuniyetle söz etmesi ve yakalanması sonrası kendisini linçten kurtaran polis memurlarına karşı öldürme amacıyla bıçakla saldırıda bulunduğu vurgulandı. Katil zanlısı Arduç'un kan donduran ifadeleri şöyleydi: 

"Emniyet'te verdiğim ifadeler doğrudur. Ben Ceren Özdemir’in ölüp ölmediğini merak ediyorum. Hastanede yattığı söyleniyor, böyle bir durumda nasıl ölebilir. Ölmüş ise bıçak görevini yapmıştır. Ben Ceren Özdemir’i olay gecesi rastlantı sonucu gördüm. Kendisine baktığımda belki güzel olmasından ve benim ona sahip olabilecek maddi durumum, sosyal konumum olmamasından kaynaklı, belki güzel giyinmesinden benden daha güzel şartlarda yaşamasından kaynaklı, belki de göz göze geldiğimizde bana bakışından huylanarak kendisini öldürmeye karar verdim. Kendisini takip ettiğim sırada çantasını da öldürdükten sonra alabileceğimi düşündüm." (DHA)