Spor

Cengiz Ünder, o istatistikte kariyer zirvesine ulaştı!

05 Şubat 2024 13:09

Fenerbahçe'nin formda futbolcusu Cengiz Ünder, pozisyonları gol çevirme oranında sarı lacivertli takımın en iyisi olurken, kariyerinin de zirvesini gördü.

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz yaz Fransa'nın Marsilya takımından 15 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Cengiz Ünder, sezon başındaki performansıyla eleştirilse de son dönemdeki başarılı oyunuyla dikkat çekiyor.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Cengiz son iki maçta attığı gollerle şampiyonluk mücadelesi veren takımına büyük katkı sağladı.

26 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı Ankaragücü maçında iki gole de imzasını atarken, 2-0'lık Antalyaspor müsabakasında ise kilidi açan isim oldu.

Takımın en formda ismi olan milli sağ kanat, bu sezon pozisyonu gole çevirme oranında kendini aşarken yükselişiyle sarı-lacivertlilerin 1 numarasına adını yazdırdı.

16 lig maçında rakip kalelere 27 şut çeken başarılı futbolcu, 8'inde ağları bulup %30'luk değerle takımının en iyisi oldu. Kariyerinin de en iyi seviyesine ulaştı.

Cengiz Ünder 2021-22 sezonunda altın çağını yaşadığı (10 gol-2 asist) Fransız ekibi Marsilya'daki yüzde 17'lik karnesini de geride bıraktı.

Türkiye'nin en üst lig seviyesinde iki takımla (Başakşehir-F.Bahçe) fileleri 15 kez sarsan Cengiz, 1 gol daha atarsa Fransa Ligue 1'deki performansını geçecek.