Gündem

"Cenazem var" diyerek yatırım için topladığı altınlarla kayıplara karışan kuyumcu, müşterilerine seslendi: Biz de mağduruz

28 Eylül 2023 01:57

Bahçelievler'de uzun yıllar kuyumculuk yapan M.A., iddiaya göre kâr vaadiyle müşterilerinden yüklü miktarda para ve altın aldı. Geçen hafta cenaze bahanesiyle dükkanını kapatan kuyumcudan haber alamayan müşterileri dükkan önünde toplandı. Kuyumcu M.A., iddialar üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaparak, kuyumcu dükkanını kapatan iş yeri müdürü hakkında adli işlem başlattığını ve kendilerinin de mağdur olduğunu söyledi.

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde uzun yıllardır kuyumculuk yapan M.A., iddiaya göre kar vaadiyle müşterilerinden para ve altın aldı.

DHA'da yer alan habere göre, kuyumcuya yurt dışında yaşayan Türkiyelilerin de yüklü miktarda altın ve para bıraktığı iddia edildi.

M.A. geçen hafta dükkanına astığı "cenazem var" yazısının ardından bir haftadır dükkanını açmayınca müşterileri dükkanın önünde toplandı.

Kuyumcu: Biz de mağdur edildik

Kuyumcu M.A. ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğiniz üzere birkaç gündür kapalı olan iş yerimizi bugün de açmadığımızdan bahisle 'vurgun yapıp kaçtılar' gibi asılsız ve mesnetsiz iddialarla kamuoyunda yanlış bir algıya sebep olunduğunu görmekteyiz.

Kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren 32 senelik bir marka olarak sizlere bugüne kadar itibar ve güvenle hizmet etmeye çalıştık ancak; mağaza müdürümüz M.İ. tarafından siz müşterilerimiz gibi bizler de mağdur edildik. Hakkında adli mercilere başvuruda bulunarak gerekli şikâyetlerin yapıldığını siz müşterilerimize de buradan ayrıca duyuruyoruz. Mağduriyetlerimizin giderilebilmesi açısından biraz zamana ihtiyacımız var. Bunun için en kısa zamanda sizlerle bir araya gelerek konunun çözümü için gerekli adımlar atılacağını saygılarımla sizlere duyuruyorum."