Gündem

Oğlu Emrah Karaca'dan Cem Karaca'nın son eşi İlkim Karaca'ya: Babamdan kalanları satıyor, inanılmaz bir hırsızlık, sinirden ağlıyorum, yuh!

28 Ocak 2024 12:58

T24 Haber Merkezi

Resimdeki Gözyaşları, Tamirci Çırağı, Namus Belası gibi unutulmaz şarkıların sahibi olan, 8 Şubat 2004 tarihinde 59 yaşında iken solunum ve kalp yetmezliğine bağlı geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden sanatçı Cem Karaca’nın mirasıyla ilgili çarpıcı iddialar gündemde.

Yüksel Aksu yönetmenliğinde hayatı beyaz perdeye uyarlanan "Cem Karaca'nın Gözyaşları” filmi, Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca tarafından açılan dava sonucu yürütülen mahkemenin ara kararıyla durdurulmuştu. Sanatçının Feride Balkan’dan olan oğlu Emrah Karaca ise mahkeme sürecinde filmin izlenmesi için sosyal medyada kampanya başlatmıştı. İkili arasındaki süren gerginlikte bazı iddialar ortaya atıldı. Emrah Karaca, babasının son eşi İlkim Karaca’nın aile mirasının bir bölümünü sattığını ileri sürdü.

Emrah Karaca, İlkim Karaca'nın, "babası Cem Karaca'nın, dedesi ve babaannesinin evde bulunan portrelerini 2018 yılında satışa çıkardığını; film için 16 milyon lira istediğini; babasının şarkı hatlarını da 2018 yılında sattığını; büyük dedesinden kalma kalpak gibi bazı 100 küsur yıllık aile yadigarı eşyaları da sattığını" iddia etti.

"İnanılmaz bir hırsızlık söz konusu!" diyen Emrah Karaca, "Sinirden ağlıyorum resmen… Yazıklar olsun size, miras hırsınıza para hırsınıza be yuh" dedi.

Neler yaşandı?

Sanatçı Cem Karaca’nın hayatını, Yüksel Aksu yönetmenliğinde beyaz perdeye uyarlanmıştı. Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, sanatçının hayatını konu alan “Cem Karaca'nın Gözyaşları” filminin gösteriminin durdurulması için İstanbul Fikri Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi'ne başvuru yapmıştı. Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, "Olayların doğru olarak aktarılması yönünde bir hassasiyetim var. Cem'in hayatını anlatan önemli bir film projesinde eşi ve yasal mirasçısı olarak yok sayılmam beni üzdü..." demişti.

Oğlu Emrah Karaca filmin izlenmesi için kampanya başlattı

Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca, konuya ilişkin olarak Kanal D’ye yaptığı açıklamada İlkim Karaca’nın Cem Karaca’dan kalan eserleri 2018 senesinde sattığını ileri sürerek, “Tüm bunları para için yaptı, bizden 16 milyon lira istedi, o parayı vermedik diye dava açtı, 90 milyon liraya malolan film 3,5 milyon lira teminatla durdurulabilir, buna ultra adaletsizlik diyorum, haydi bakalım hodri meydan” ifadelerini kullanmıştı. Emrah Karaca, sosyal medya hesabından filmin izlenmesi için kampanya başlattı.

Mahkeme filmi durdurma kararı verdi

Mahkemesi devam eden yargılamada dün ara karar verildi. Buna göre, filmin yayımlanması durduruldu. İcra daireleri durdurma için yetkili kılındı.

Konuyla ilişkin olarak dün basın açıklamasında bulunan Emrah Karaca, “Babamın eserlerine ait hakların 4’de 3’ü bana ait. Bu şahıs kendisine ait olan 4 de 1 hakkını 2018 yılında bir müzik şirketine sattı. Buna rağmen yapımcılarımız kendisiyle görüştü ancak 16 milyon TL para talebi kabul edilmeyince agresifleşti ve böyle bir şey yaptı. Tedbir kararıyla 90 milyonluk bütçeyle hayata geçirilmiş olan bu iş için bu şahıs 3.5 milyon TL yatırırsa film gösterimden kalkacak. Bu kadar büyük bir yatırımda böyle bir teminat komik, bu teminat hangi zararı karşılayacak" demişti.

“İlkim Karaca, babamın tablolarını satışa çıkardı, şarkı haklarını 2018’de sattı!”

Emrah Karaca, mahkeme kararının ardından Instagram hesabından dikkati çeken bazı paylaşımlarda bulundu. Emrah Karaca, İlkim Karaca’nın dedesi Mehmet İbrahim Karaca, babaannesi İrma Toto Karaca ve babası Cem Karaca’ya ait evdeki tabloları satışa çıkardığını, babasının şarkı haklarını da 2018 yılında sattığını söyledi. Emrah Karaca, “Babamın yani Cem Karaca'nın kendisine kalan 4/1 mirasını satmıştır. Şimdi ne hakla ortaya çıkıp bu şarkılar üzerinde hak iddia etmektedir?” ifadelerini kullandı.

“Bana soruyorsunuz neden diye, bu kadın ne istiyor diye? Size birkaç örnekle anlatmaya çalışayım bu kadının aslında ne olduğunu! Bu gördüğünüz tablolar 10 yıllardır bizim evimizde asılı olan tablolardı ve bu ‘kadın’ bu tabloları, ki biri dedem Mehmet İbrahim Karaca'ya diğeri babaannem İrma Toto Karaca'ya ve bir diğeri de babam Muhtar Cem Karaca'ya ait tablolardır, bunları bu sayfa aracılığı ile satmak için bu kişilere vermiştir. Hani mirastan, haktan ve hukuktan bahsediyor ya! Alın size hak, hukuk, adalet...

Bizler Karaca mirasını yaşatmaya çalışırken bu hastalıklı zihniyetler karalamaya ve iftiralarla lekelemeye ant içmiş gibiler... Tıpkı bu tablolar gibi bir sanatçının en büyük mirasını yani eserlerini de (şarkı haklarını da) 2018 yılında satmıştır. Tekrar yazayım da iyice anlaşılsın. Babamın yani Cem Karaca'nın kendisine kalan 4/1 mirasını satmıştır. Şimdi ne hakla ortaya çıkıp bu şarkılar üzerinde hak iddia etmektedir? Adalete güvenmek istiyorum! Çünkü haklıyım, haklıyız. Umarım yanılmam.”

Emrah Karaca'nın paylaştığı söz konusu tablolar şunlar:

“Bu kalpaklar 100 küsur yıllık aile yadigarını da satmış ulan!”

Sosyal medya paylaşımlarına devam eden Emrah Karaca, “İnanılmaz bir hırsızlık söz konusu! Alın 2 örnek dahaBu kalpaklar büyük dedemden kalma, 100 küsur yıllık aile yadigarı, bunları da satmış. Bu kötülüğü küfürsüz anlatmaya kelimelerim yetmiyor maalesef… Bu mirası babam sürgündeyken bizler koruduk, sakladık ama o satmış! Satmış ulan” diye yazdı.

İlkim Karaca’nın kızı annesine yönelik eleştirilere tepki gösterdi

İlkim Karaca’nın oyuncu Hakan Balamir’den olan kızı Martı Balamir ise sosyal medya hesabından filmle ilgili annesine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi. Martı Balamir, “Böyle yapmanız Cem Karaca’ya bir saygısızlıktır” diye yazan bir sosyal medya kullanıcısına, “Yapımcılara sordunuz mu? Neden çok sevdiklerini iddia ettikleri cem Karaca’nın eşine bu denli kötülük yapıyorlar, onu yok sayıyorlar, bir merhaba bile dememişler, bir kere bile aramamışlar. Neymiş bu kinleri, neymiş dertleri? Oradan başlamak lazım analize” diye yanıt verdi.

“Sadece babamdan kalanları değil ailemden kalanları satıyorlar, dağıtıyorlar!”

Emrah Karaca bir başka paylaşımında da İlkim Karaca’nın kızı Martı Balamir’in paylaşımları üzerinden, “O kadın 3 yıl evli kalmasına rağmen Cem Karaca'nın ve tüm Karaca ailesinin sahibi sanıyor kendisini! Sadece babamdan kalanları değil ailemden kalanları satıyorlar, dağıtıyorlar, yetmiyor üstüne iftira atıp yalan söylüyorlar… Bu hastalıkla yıllardır uğraşıyoruz, umarım son olur” diye sitem etti.

"Şapkasını verdiklerini de dolandırmış"

Emrah Karaca, “O tablo bu tablo… Diğerlerinin de akıbeti bilinmiyor. Şapkalarını zaten önüne gelene dağıttı ama babamı bilenler bilir asla o kadar çok şapkası olmadı. O yüzden şapkasını verdiklerini de dolandırmış, oralardan nemalanmış olabilirler” ifadelerini kullandı.

Emrah Karaca'nın bahsettiği tablo şöyle:

"Sinirden ağlıyorum resmen, yazıklar olsun size, miras hırsınıza para hırsınıza be yuh"

Emrah Balamir, "Sinirden ağlıyorum resmen… Sattığı kalpaklar ve kamanın diğer fotoğraflı halleri bu!!! Sizler nasıl kötüsünüz ben çözemedim valla… Yazıklar olsun size, miras hırsınıza para hırsınıza be yuh" dedi.