Politika

Cavit Çağlar: Seçimden sonra Türkiye eskisi gibi olmayacak, gereken adımlar atılmazsa bir yıl sonra yine seçim olur

24 Mart 2023 11:31

Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar, seçimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Türkiye, eskisi gibi olmayacak seçimden sonra. Hangi ittifak kazanırsa kazansın atılması gereken adımları atmazlarsa Türkiye bir yıl sonra bir daha seçime gider" dedi.

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'ya konuşan Çağlar, 14 Mayıs seçimlerini ve ittifakları yorumladı. 

"Şimdi İstanbul'u kaşımaya başladılar, turist gelmiyor"

Çağlar, şunları kaydetti:

"Türkiye sıkıntılı günler geçiriyor. 50 binin üzerinde kaybımız var. Bunun artacağı da söyleniyor çünkü daha enkazı kaldırılmayan binalar var. Allah bu afetlerden ülkemizi, dünyayı korusun. 99’da da gördük depremi ama o bu yıl yaşananın yanında hiçbir şey. Yani kolon kesen, eksik malzeme kullanan cezalandırılsın tamam ama fay hattına şehirlerin kurulmuş olması büyük yanlışlık. Bunu Türkiye halkıyla beraberce aşacağının inancındayım. Bir yağmur yağdı felaket oldu yine. Adıyaman’da ve Şanlıurfa’da 20’ye yakın yine vatandaşımız hayatını kaybetti. Yani arka arkaya geliyor.

Şimdi İstanbul’u kaşımaya başladılar. Tamam, İstanbul’da da olacak ama bunun çığırtkanlığını yapmamak lazım. Tellallığını yapmamak lazım. Morale ihtiyacımız var. Buna bu deprem hocaları dahil. Zaman içinde bu tedbirlerin nasıl alınacağını konuşmamız lazım şu anda. Ve şu anda Türkiye bu pandemiden sonra sene başında ve geçen sene sonundan itibaren de iyi bir turist almaya başladı. Şu anda bu İstanbul depremini hemen olacakmış gibi anlatılması morali etkiliyor ve turist gelmiyor. Bana göre 14 Mayıs’ta yapılacak seçimle birlikte Türkiye yeniden bir yol haritası çizecek. Burada Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı kazanır ben bunu bilemem. Bunun kararını verecek olan Türk milleti…
...
Osman Kavala meselesi bir yarışa döndü. Avrupa bastırıyor, Türkiye başka bir şey diyor. Avrupa’dan baskı geldikçe Türkiye direniyor. Ben seçimden sonra çok şeyin değişeceğine inanıyorum. Hangi taraf kazanırsa kazansın bu değişim olacak. Türkiye, eskisi gibi olmayacak seçimden sonra.

"Gereken adımlar atılmazsa Türkiye seçime gider"

Hangisi gelirse gelsin dünyaya uyacak. İster Millet İttifakı kazansın ister Cumhur ittifakı, atması gereken adımları atmazlarsa Türkiye bir yıl sonra bir daha seçime gider. Batı'dan kopmamamız lazım, orası bizim gerçek yönümüz. Ama Rusya’yı da incitmememiz lazım. Amerika ile NATO müttefiki olarak ilişkileri iyi götürmek lazım. Ben iyi niyetler besliyorum."

Haberin tamamı için tıklayın.