Magazin

Cannes'da ayakta alkışlanması tepki çeken Johnny Depp: Artık Hollywood'u düşünmüyorum

18 Mayıs 2023 10:16

Cannes Film Festivali’nin açılışını yaptığı Jeanne du Barry filminin başrolünde yer alan ve ayakta alkışlanması tepki çeken oyuncu Johnny Depp, “artık Hollywood’a ihtiyacı olmadığını” söyledi. Eski eşi Amber Heard’e şiddet ve tecavüzle suçlanan Depp’in Cannes’da alkışlanması film endüstrisinde pek çok kişinin tepkisini çekmişti.

CBS News’da yer alan habere göre, geçen yıl eski eşi Amber Heard’e açtığı karalama davasını kazandıktan sonra yer aldığı ilk film olan Jeanne du Barry’nin tanıtımı için Cannes’a giden Johnny Depp gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Açtığı karalama davasını kazansa da eski eşi Heard’le ilişkisinde şiddet ve tecavüzle suçlanan Johnny Depp, Hollywood tarafından “boykotla karşı karşıya olup olmadığı” sorusuna şu yanıtı verdi: “Hollywood tarafından boykot edilmiş hissetmiyorum çünkü artık Hollywood’u düşünmüyorum. Herkesin kendisi gibi olmak isteyeceği ancak olamayacağı garip bir dönem. İnsan karşısındakiyle aynı çizgide olmak zorunda bırakılıyor. Eğer bu hayatı yaşamak istiyorsanız size iyi şanslar diliyorum.”

Yeni filmini tanıtmaya ve oyunculuğa odaklandığını söyleyen Johnny Depp “Şu ana kadar 17 ‘geri dönüş’ yaptım. ‘Geri dönüş’ ifadesini düşünüyorum çünkü ben hiçbir yere gitmemiştim” dedi.

Fransız yönetmen / oyuncu Maïwenn’le birlikte başrolünü üstlendiği ve Fransa Kralı VX. Louis’yi canlandırdığı son filmi Jeanne du Barry'nin prömiyeri için Cannes’a giden Depp’in festivale katılacak olması bile başta tartışmalar yaratmıştı. Fransız film endüstrisinden çok sayıda isim şiddet ve tecavüzle suçlanan Depp'in festivalde yer almasına tepki göstermişti.