Seçim 2024

Erdoğan: Cumhur İttifakı'na kaybettirerek CHP'ye kazandırmak için mesai harcayanlara karşı, yakınlarımızı ikaz edeceğiz

28 Mart 2024 16:09

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti ve Cumhur İttifakı'na kaybettirerek CHP'ye kazandırmak için mesai harcayanlara karşı, yakınlarımızı lisanımünasip ile ikaz edeceğiz" diye konuştu. 

Kocaeli'de partisinin mitinginde halka hitap eden Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

"AK Parti ve Cumhur İttifakı'na kaybettirerek, CHP'ye kazandırmak için mesai harcayanlara karşı yakınlarımızı uyaracağız. Özellikle belediye başkanlığında oyumuzun heba olmasına izin vermeyeceğiz. Ben milletimizin sağduyusuna güveniyorum. Kocaeli halkının en doğru kararı vereceğine yürekten inanıyorum. Son il mitingini burada yapıyoruz. Bizler tüm farklarımızla 85 milyonluk aileyiz. Biriz beraberiz. "Aynı yoldan geçmişiz biz. Aynı sudan içmişiz bir..." Hepimiz aynı dağın yeliyiz. Bu birlikteliği ne kadar sağlam tutarsak, sorunların üstesinden o derece rahat geliriz.

Seçim döneminde yükselen siyasi tansiyonu farklı yöne yönlendirmek isteyenlere dikkat etmeliyiz. Uğruna bedel ödediğimiz kazanımların elimizden kayıp gitmesine izin veremeyiz. Kökenimiz, meşrebimiz, hayat tarzımız farklı olabilir ama Türkiye ortak çatımız. Sandığın itibarının korunması noktasında hepimize sorumluluklar düşüyor.

Hem sandığa gidip oy kullanarak hem oyumuza sahip çıkarak mesuliyetimizi yerine getireceğiz. 31 Mart seçimlerinin Kocaeli için de hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Demokraside ekonomide sahip olduğumuz hiçbir imkan bize lütuf olarak verilmedi. Nice zorlukla karşılaştık.Biz hiç tribünlere oynayanlardan olmadık. Kısa vadeli kazanımları uğruna milletimize ve devletimize bedel ödetecek adımlara tevessül etmedik. Şayet Türkiye, son 21 yıldır muhalefetin takoz siyasetine teslim olsaydı, bugün bunların hiçbiri olmaz, ülkemiz yerinde saymaya devam ederdi. Biz ne yaptıysak CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık. Neyi başardıysak bu zihniyetin çelmelerine rağmen başardık.

Kocaeli'ne son 21 yılda 305 milyar liraya yakın yatırım yaptık. Kocaeli'deki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 5,75 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nı 17 Mart'ta hizmete verdik. Kocaeli'ini yüksek hızlı tren merkezi haline getirdik. TOKİ vasıtasıyla 12 bin 506 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 14 millet bahçesi projemizden 9'unu tamamlayıp hizmetinize sunduk.

Ulaştırma 151 km'den devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 376 km'ye çıkardık. İzmit-Kandıra-Kaynarca yolunun 18 km.'sini tamamladık, kalan kesimlerdeki çalışmalarımız devam ediyor.

Kocaeli'de iş verenlere 24 milyar tutarında prim teşviki verdik. Kocaeli'nin tüm ilçelerine doğal gaz arzını sağladık.

Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı ben sizlere emanet ediyorum. Allah yolumuzu açık etsin.