Medya

T24'ten Asuman Aranca, 'Sinan Ateş cinayeti bilirkişi raporu' haberiyle Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü aldı

Fotoğraf: Çağdaş Gazeteciler Derneği

10 Mayıs 2024 20:22

T24 Ankara

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) “2022 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri”, Ankara’daki Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki törenle sahiplerine teslim edildi. ÇGD’nin her yıl “kamunun haber alma hakkı için kaleme alınmış, demokrasi ve özgürlüklere katkı sağlayan ve kamuyu aydınlatarak taşları yerinden oynatan haberlere” verdiği ödüllerden biri T24 muhabiri Asuman Aranca'nın oldu. Aranca, “Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!” başlıklı haberiyle “Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü”ne layık görüldü. Aranca, aynı haber dosyasıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 65. Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri İnternet Haber Ödülü'nün de sahibi olmuştu.

Ödül töreni ÇGD Genel Başkanı Kıvanç El’in konuşmasıyla başladı. El, “Halkın haber alma hakkı için kamu adına mesleğini yapan bizler birleştikçe daha güçlü olacağımıza inancım tam” dedi. “ÇGD tarihi bir mücadele tarihidir” diyen El, konuşmasına şöyle devam etti:

“10 sene önce terörist, birkaç ay önce manipülatif olduk. Sansür, otosansür ve açlık sınırında çalışanlar gazetecilere kadar pek çok sorunumuz var. Umuyorum önümüzdeki süreçte bunları birlikte aşacağız. Birçok mücadele verdik, bunlar yalnız olmuyor. Özgür Özel, CHP meclis grubu, gazeteci vekiller, DEM Parti meclis grubu, İyi Parti meclis grubu hep yanımızda oldu.”

Asuman Aranca

"Bedel ödeyeceğimizi bilerek yazıyoruz"

T24 muhabiri Asuman Aranca, “Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!” başlıklı haberiyle Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’ne layık görüldü. Ödülünü Özge Mumcu’dan alan Aranca, şu konuşmayı yaptı:

“Uğur Mumcu Vakfı mezunu olarak Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’nü almak bir onur meselesi benim için. Sinan Ateş cinayeti konusu yaklaşık 16-17 aydır ülkenin gündeminde. Bedel ödeyeceğimizi bilerek yazıyoruz bazı şeyleri. Bu soruşturmanın davası daha açılmadan ben bir dava yedim gizliliği ihlal iddiasıyla. Şimdi muhtemelen ikinci bir soruşturma daha açılmaya hazırlanılıyor. Çünkü görüyorsunuz, bu dosyanın içi boşaltıldıkça biz gazeteciler bunun yürütülmesi için elimizi taşın altına koyuyoruz; bedeller asıl isimlere değil, bize ödetilmeye çalışılıyor. Daha güzel haberler vermek dileğiyle.”

TIKLAYIN - T24'ün "Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporu" haberine bir ödül daha: ÇGD Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü, Asuman Aranca'nın oldu

TIKLAYIN - T24 muhabiri Asuman Aranca, TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri İnternet Haber Ödülü'nün sahibi oldu: Ödülü, bu mesleği yapmakta direnen tüm meslektaşlarım adına alıyorum

Teşvik Ödülü: Asya Tekyaşar, Gökmen Mumcular, Görkem Deniz Berk, İlke Çıtır, Merve İşen, Tolga Çifci, Zeren Gültekin

ÇGD 2023 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri'ni alan gazeteciler

ÇGD 2023 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri’nin tüm sahipleri şöyle:

Haber Ödülü: Murat Ağırel – Cumhuriyet

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü: Asuman Aranca – T24

Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü: Hazar Dost ve Ersin Eroğlu – 10Haber

Rafet Genç Haber Ödülü: Burcu Günüşen – Sol Haber

Behzat Miser Kent Haberi Ödülü: Pelin Ünker – DW Türkçe

Röportaj Ödülü: Sorel Dağıstanlı – Halk TV

Yerel Haber Ödülü: Burcu Özkaya Günaydın – Gazete Duvar

İzzet Kezer Haber Fotoğraf Ödülü: Adem Altan – AFP

TV Haber Ödülü: Barış KayaMahmut Özgün – FOX TV

Sayfa Tasarımı Ödülü: Buse İlkin Yerli – Birgün Gazetesi

Teşvik Ödülü: Asya Tekyaşar, Gökmen Mumcular, Görkem Deniz Berk, İlke Çıtır, Merve İşen, Tolga Çifci, Zeren Gültekin

Deprem bölgesindeki gazetecilere de dayanışma ödülü verildi. Ödülü, deprem bölgesindeki gazetecileri temsilen Akın Bodur aldı.

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

TIKLAYIN-Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!

TIKLAYIN - Sinan Ateş dosyasında “krizler” bitmiyor: Savcı 2 ay izne ayrıldı, dosya bir kez daha el değiştirdi

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayetini suikast çetesine rapor eden fotoğraf ortaya çıktı: Tetikçiyi taşıyan kuryeden 'görev tamam' pozu!

TIKLAYIN - Sinan Ateş iddianamesi: Telefon mesajlarıyla cinayet organizasyonuna işaret eden bilirkişi raporu göz ardı edildi!

TIKLAYIN - İşte iddianamede yer verilmeyen Ayşe Ateş’in ifadesi: Olcay Kılavuz'un da suikastta dahli olduğu kanaatindeyim

TIKLAYIN - T24, Sinan Ateş cinayetindeki tetikçinin kaçırıldığı “çakarlı” aracın görüntüsüne ulaştı: Geçtikleri güzergâhta PTS kayıtlarına böyle takıldı

TOLGA ŞARDAN - Sinan Ateş cinayetinden gözaltına alınan iki polis, nasıl Özel Harekatçı oldu?

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.