Medya

Büşra Sanay’dan Youtube’da yeni program: Kaç Kere Yeniden Başlanır?

22 Nisan 2024 00:32

T24 Medya

Gazeteci Büşra Sanay; Ankara Anlaşması ile Türkiye’den İngiltere’ye yerleşenlerle, hayata başka bir yerde yeniden başlamanın psikolojisini, zorluklarını ve imkânlarını konuştuğu ‘Kaç Kere Yeniden Başlanır?’ isimli bir YouTube programına başladı.

Programın tanıtım videosunu “Hayatını başka yerde yeniden başlatmanın, kişinin psikolojisine etkileri ve onu nasıl değiştirip dönüştürdüğünü konuşuyorum bu seride. Neden göç ettiği ve neden bulunduğu ülkeyi tercih ettiğini sormuyorum, çünkü sonrası beni daha çok meraklandırıyor... Ne iş yapıyordu ve şimdi neler yapıyor? Hayatında ne değişti, hangi bilmediği taraflarıyla tanıştı…” ifadeleriyle paylaşan Sanay, Youtube’da kendi adını taşıyan kanalında her pazar yeni bir bölüm yayınlamaya başladı.

Kimdiniz ve şimdi kimsiniz?

Programın birinci bölümünün açıklamasında yer alan ifadeler şöyle:

“Merhaba. Bir süredir Londra'da yaşıyorum ve bu süre içinde uzun uzun gözlem yapabilme fırsatım oldu. Çok fazla insanla tanıştım, hikayelerini dinledim ve yaşantılarına tanık olduklarım da oldu. Fakat, sosyal medyayı kullananların hayatlarının yalnızca pembe kısmını paylaşması ve sahiden birebir duyduklarım, gördüklerim arasında uçurumlar vardı ve hala var. Bunları anlatmak ve sormak ihtiyacını duydum. "Kimdiniz?" ve "şimdi kimsiniz?" soruma karşılık bir şeyler dinlemek ve duyurmak istedim. Ayrıca insanların da anlatmaya ve dinlemeye ihtiyacı olduğunu da düşünüyorum. Uzun uzun anlatmak istemiyorum çünkü, izledikçe sizler de anlayacaksınız ki buraya yazarak sığdıramayacağım kadar duygu ve durum var. Nur topu gibi ilk bölüm şimdi sizlerle...”

‘Kaç Kere Yeniden Başlanır?’ın ilk iki bölümü aşağıdan izlenebilir

Tiyatrocu Eda Çatalçam anlatıyor



Stand-up gösterileri yapan Tuba Döner anlatıyor