Gündem

Bursa'da lodos hızı 100 kilometreye yaklaştı; çatılar uçtu, ağaçlar devrildi

29 Kasım 2023 11:32

Bursa'da saatteki hızı 100 kilometreye yaklaşan kuvvetli lodos, yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte dün akşam başlayan ve saatteki hızı en yüksek 95,4 kilometre ölçülen lodos, kentte çok sayıda ağacı kökünden söktü, dallarını kırdı.

Özellikle merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ile Kestel ve Gürsu ilçelerinde etkili olan kuvvetli lodos, binaların çatılarının ve tabelaların uçmasına, bazı ev ve iş yerlerinin camlarının kırılmasına yol açtı. Ağaçların üzerlerine devrildiği, çatı ve tabela parçalarının isabet ettiği çok sayıda araçta hasar oluştu.

Hareket halindeki metro aracının vagonuna isabet eden ağaç dalı nedeniyle camlar kırıldı, seferlerde aksama yaşandı. Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi'ndeki çelik konstrüksiyonlu cam deposu yıkıldı.

Yollardaki yön tabelalarını da deviren lodos dolayısıyla kentteki okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta dereceli okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Elektrik hatlarında oluşan arıza nedeniyle kentin bazı noktalarında yaşanan enerji kesintilerinin giderilmesi için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Bursa ile İstanbul arasında karşılıklı deniz ulaşımını sağlayan Bursa Deniz Otobüsü (BUDO) seferleri de kuvvetli rüzgar nedeniyle yapılamıyor.