Seçim 2024

Burcu Köksal'dan yeni açıklama: Belediyeyi DEM ve HÜDA-PAR ile yönetmeyeceğim

08 Mart 2024 08:14

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı adayı Burcu Köksal, kamuoyunda tartışma yaratan sözlerine ilişkin olarak, “Belediye Başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDA-PAR ile yönetmeyeceğim" açıklamasını yaptı.


CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Adayı ve Afyon Milletvekili Burcu Köksal'ın dün kullandığı, "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" sözleri tepki çekmişti. Köksal, konuya ilişkin bugün yeni bir açıklama yaptı.

Sosyal medya platformu X hesabında açıklama yapan Köksal, şunları kaydetti:

“Seçim süreci boyunca söylediğim gibi AKP’nin yalanlarına iftiralarına montaj videolarına karşı söylemim nettir. Belediye Başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDA-PAR ile yönetmeyeceğim. Belediye başkanı olduğumda belediyenin kapısı etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan bu ülkeyi seven bu ülkenin birlik bütünlüğünü savunan herkese ardına kadar açık olacaktır.”

Ne olmuştu?

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" ifadesini kullanmıştı.

Uşak'ta konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Sürçülisan yaşandı” derken, TV100’den Barış Yarkadaş’a konuşan Burcu Köksal "Ben bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum" ifadelerini kullanmıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Köksal'a tepki göstermiş ve "Öyle 'Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partiler hariç şunlarla görüşürüm' diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak" demişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya'da düzenlenen mitingde CHP'li belediyelerin, vatandaşların dini inançları, doğum yerleri, ırkları ya da siyasi görüşleri ne olursa olsun, tüm bireylere eşit ve adil belediye hizmetleri sunma taahhüdünde bulunacaklarını duyurdu. Özel, bu taahhüdün Cuma günü kamuoyu ile paylaşılacağını ve CHP'li belediye başkanlarına gönderileceğini ifade etti. Bu taahhütlerle birlikte, CHP'li belediyelerin, toplumun tüm kesimlerine ayrım gözetmeksizin hizmet edeceklerini belirten Özel, "Onlara inanıyoruz, güveniyoruz" dedi.

TIKLAYIN - Burcu Köksal'ın açıklamasına bir tepki de CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten geldi

TIKLAYIN - "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" diyen CHP'li Burcu Köksal'dan yeni açıklama

TIKLAYIN - Özgür Özel, hizmet tartışmalarına noktayı koydu: Belediyelerimizi parti gözetmeksizin herkese eşit olarak açacağız!

TIKLAYIN - Özgür Özel, DEM Parti açıklamalarına "sürçülisan" demişti | Burcu Köksal: Sözümün arkasındayım

TIKLAYIN - CHP'den "Burcu Köksal" çıkışı: Belediyelerimizin kapıları herkese açık olacak