Spor

Burak Elmas: Ayrılığı şık yapmaya çalıştım ama faydası olmadı, Terim'i gönderme kararım doğruydu

"Fatih Terim kararımız doğruydu"

10 Şubat 2024 11:14

Haziran 2021 - Haziran 2022 döneminde Galatasaray'ın 38. başkanlığını yapan daha sonra yerini Dursun Özbek'e bırakan Burak Elmas, Türk futbolu ve Galatasaray'ın güncel durumuna dair değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü'den Bahadır Çokişler ve Ercan Taner'in haberine göre, Galatasaray'ın rekor bedelle Bayern Münih'e sattığı Sacha Boey'i getiren eski başkan Elmas, Galatasaray Spor Kulübü'nde ve ülke futbolunda sistemsizlikten beslenen ve bunu kendi çıkarları için kullananların olduğunu söyledi.

Burak Elmas sözlerine şöyle devam etti: “Bunlar yapı sistemin kurulmasını istemez. Çünkü sistemin olduğu yerde liyakat, şeffaflık, kişilerin değil sistemin gerçekleri olur. Geyik yapamazsın! Sistem birçok dengeyi değiştireceği için bu duruma karşı çıkan çok isim var. Menajer ve transfer olayları ile ilgili olarak biri bana gelip ‘Ne gerek vardı, neden açıkladınız? Florya davasını neden açtınız’ dedi. Galatasaray varlıklarını satarak, kişilerin hataları ve eksikleri yüzünden ortaya çıkan zararları kapatıyor."

"Düzen olmayan yerde başarısızlık kaçınılmazdır"

Rekor bedellerle transferler yaptıklarını, Florya projesini hayata geçirdiklerini ve Galatasaray Adası'nı geri aldıklarını hatırlatan eski başkan, bunun Galatasaray ailesinin başarısı olduğunu söyledi ve: "Ben yaptım, sen yaptın demek sadece insanların egosunu tatmin eder. Sistemsizlik sisteminden beslenen, şahsi avantaj ve mali kazanç elde eden çok insan var. Kişiler sisteme uymak zorundadır. Sistemi kişilere mahkum edersen kişiler çok güçlü olur. Sistemin yerini kişilerin keyfine göre bir düzen alınca yeniden UEFA Kupası almak için 24 sene bekliyorsun. Ama yine de alamıyorsun!” açıklamalarında bulundu.

"Fatih Terim kararımızın bugün de doğru olduğunu görüyorum"

Burak Elmas, takımın eski teknik patronu Fatih Terim tartışmaları hakkında da konuştu: “Fatih Terim Galatasaray siyasetinde kuvvetli bir isim. Ayrılık süreçleri normal olmuyor. Bu durum profesyonel anlamda sağlıksız. Kişiler gitse bile sistem işlemeye devam etmeli. Ayrılığı şık yapmaya çalıştım. Ama gördüm ki faydası yok. Çünkü nezaket ve vicdan, insanın kişiliğinden kaynaklıdır. Verdiğim kararı beğenen beğenir, beğenmeyen beğenmez. Kararın bugün de doğru olduğunu düşünüyorum. Hem teknik direktör hem de futbol direktörü olmak çok zor. İkisini aynı anda yapamazsınız. Zaten hoca ile istişare etmiştik. Futbol yönetimine alacaktık. Teknik direktöre de birlikte karar verecektik.”

Liseli ve lisesiz tartışması

Burak Elmas, Mustafa Cengiz başkanlığındaki dönemde Galatasaray'da liseli ve lisesiz diye bir ayrışma yaşandığını ve kamplaşmanın olduğunu belirtti. Bu durumu gördükten sonra ayrılmak zorunda kaldığını, çünkü fikir ayrılıklarının en geçerli ayrılık nedeni olduğunu ifade etti. Galatasaray'a hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu vurgulayan Elmas, Ünal Başkan'ın kulüpten milyonluk alacaklarının olduğunu, ancak bunların konuşulmadığını söyledi. Son dönemde insanların yaptıklarını daha çok konuşmaya ve konuşturmaya başladığını, ancak değer yargılarının değiştiğini, kalitesiz ve vicdansız insanların yalanlar söylediğini ve iftira attıklarını dile getirdi.