Gündem

Bülent Ecevit’in mezun olduğu tarihi okul kapanıyor

15 Haziran 2023 17:38

Uygar Çağan Ulusan-Ankara

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in de mezunları arasında yer aldığı Ankara Mimar Kemal Ortaokulu’nun, okulda az öğrenci olması sebebiyle kapatılacağı iddia edildi. Okul binasına Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşınacağı ifade edildi. Veliler karara tepki gösterdi.

Ankara’nın en köklü okullarından biri olan Yüksel Caddesi’ndeki tarihi Mimar Kemal Ortaokulu’nun kapanacağı iddialarına veliler tepki gösterdi. Veliler, konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurdu. Veliler, Okul Müdürü Yasin Demirci’nin okulun kapanma bilgisini, öğrenci ve velilere geç verdiğini de ileri sürdü.

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü arayan veliler, yetkililerin, okula bir müfettiş atamasının yapıldığı, müfettişin okul kapasitesi konusunda araştırma yaptıktan sonra buna göre bir karar verileceği bilgisini verdiğini kaydetti.

“Sayıyı bilerek düşürdüler”

38 öğretmen ve 426 öğrencinin bulunduğu okulda, toplam 20 derslik mevcut. Veliler, iki yıldır sınıfların üç şube olarak alındığını ve öğrenci sayısının bilerek düşürüldüğünü öne sürdü.

T24’ün aldığı bilgiye göre, okul yönetiminin görevi 20 Haziran’da sona erecek.

Mezunlar arasında birçok ünlü isim bulunmakta

Mimar Kemaleddin Bey tarafından projesi çizilen okulun, ilk binası 1927’de tamamlandı. 96 yıllık tarihi okuldan; Bülent Ecevit, Sevgi Soysal, Can Dündar, Orhan Pamuk, Sevim Bozer, Ali Bozer, Yüksel Bozer, Öztin Akgüç, Lale Akgüç, İbrahim Tahtakılıç, Ali Coşkun, Akın Öngör, Birol Öngör, Erdoğan Berker, Erman Toroğlu, Mahfi Eğilmez, Cüneyt Koryürek, Hasan Cemal, Mehmet Barlas, Altan Öymen, Seçil Heper, Çetin Altan, Murat Karayalçın ve Güldal Akşit gibi birçok tanınmış isim mezun oldu. Okul, 2018’de tekli eğitime geçerek ortaokula dönüştürülmüştü.