Gündem

Bülent Arınç ne dedi, hangi sözleri gündem oldu?

Bülent Arınç'ın dikkat çeken sözleri ile ilgili detaylar

17 Haziran 2022 12:00

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, 'Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden' başlıklı toplantıdaki sözleri ile gündem oldu. Arınç yaptığı açıklamada, AK Partilileri ve AK Parti'ye yakın gazetecileri eleştirdi.

Arınç, AKP'li hükûmet yetkililerinin 'Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden' başlıklı toplantıya ve televizyon programlarına katılmamasına tepki gösterdi. Arınç'ın, "Kral çıplak demenin, zamanıdır" sözleri tepki çekti.

"Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz"

AK Partililerin bu tür toplantılara mutlaka katılmak zorunda olduklarını söyleyen Arınç, ''Katılmazlarsa eksik kalırlar. Bu toplantıya AK Partili sıfatıyla gelmedim. Meclis Başkanı sıfatıyla davet edildim. Bu toplantıda keşke AK Partililer de olsaydı. Devir çok değişti. Şimdi oraya gidersek bir tarafta Kılıçdaroğlu olacak, bir tarafta diğerleri... 'Ben böyle bir fotoğrafı nasıl izah ederim' diyorlar. Korkuyorlar... Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz'' ifadelerini kullandı.

Arınç açıklamasının devamında, ''Sütten çıkmış ak kaşık da değiliz. Niye buraya gelemesin bazı insanlar? Paranoya var: 'Orada olursam mahvoldum, bittim.'Arabasının plakası FG olduğu için 'Sen bu aracının plakasını değiştir. Başına çok iş gelir' denilen bir Türkiye'deyiz'' ifadelerini kullandı.

"Majestelerinin gazetecileri var, kral çıplak demenin vaktidir"

Arınç, ''Tatlı su balığı siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir'' dedi.

Toplantıya katılmasının Türk Demokrasi Vakfı'nın kuruluş yıl dönümü kutlamaya iştirak olduğunu belirten Arınç, ''Altılı masa ve onların temsil ettikleri ittifak her biri benim katımda saygındır. Düşüncelerine saygılıyım. Onlar gibi düşünmüyorum; ama bu fikirlerimi ayrıca bir masada konuşma imkânımız olur. Burada onların hazır bulunması bir mazhariyettir. Hazır bulunmayanlar açısından da sadece üzülüyorum. Gittikleri yolun, yol olmadığını söylüyorum" şeklinde konuştu.

TIKLAYIN | Bülent Arınç: Majestelerinin gazetecileri var, kral çıplak demenin vaktidir