Gündem

Buket Aydın'ın canlı yayındaki Ekrem İmamoğlu çıkışı tepki çekti

İBB adayı Murat Kurum'u konuk eden sunucu Buket Aydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kadın seçmenlere dair anketleri yorumladığı açıklamasına tepki göstererek "Oyum size değil Ekrem Bey, bunu da söylemek isterim" dedi

13 Mart 2024 12:04

Bir önceki yerel seçimlerde CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Mersin’i kesinlikle kazanacağız" sözlerine gülerek verdiği yanıtla tepki çeken sunucu Buket Aydın, bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na oy vermeyeceğini söylemesiyle gündem oldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u konuk eden sunucu Buket Aydın, AKP'nin kadın seçmenleri konusunda araştırmalara dayanarak yaptığı ve sosyal medyada çarpıtılan açıklamasını alıntılayıp oy tercihini açıkladı. Aydın, "Bu çok sorunlu bir yaklaşım. Bir kadın olarak bu yaklaşımı kınıyorum. Niye çalışan kadınlar size mi oy veriyor? Ben ev kadını değilim ve oyum da size değil Ekrem Bey. Bunu da böyle söylemek isterim" dedi.

İmamoğlu ne demişti?

Konuyla ilgili tartışma, İmamoğlu'nun Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına katıldığı 5 Mart'ta gündeme gelmişti.

Küçükkaya, BirGün'de yayımlanan Prof. Dr. Aziz Çelik'in yazısına ilişkin "Hocamızın bir analiziydi... Sanılanın aksine emekliler en çok AK Parti'ye oy veriyor değil. Kadınlar en çok AK Parti'ye oy veriyor..." demişti.

İmamoğlu "Doğrudur" derken, Küçükkaya da "Sizin bu mitinglere bakıyorum, 2019'a göre daha fazla muhafazakâr kadın görüyorum" yorumunu yapmıştı.

 

İBB adayı Murat Kurum'u konuk eden sunucu Buket Aydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kadın seçmenlere dair anketleri yorumladığı açıklamasına tepki göstererek "Oyum size değil Ekrem Bey, bunu da söylemek isterim" dedi.