Sağlık

İsviçre'deki Clinique La Prairie'den Doktor Mounir Ziadé: Hızınızı düşürün

Ziadé, kendine zaman ayırabilmeyi 'lüks' olarak tanımlıyor

15 Nisan 2019 11:48

Modern yaşamın koşuşturması içerisinde sağlıklı yaşamak mümkün mü? Hız, stres sağlığımızı nasıl etkiliyor? Bu sorulara İsviçre’deki Clinique La Prairie’den Dr. Mounir Ziadé yanıt verdi. Ziadé, sağlıklı yaşamın formülünü şöyle açıkladı: "Hızınızı düşürün"

İsviçre'deki sağlık merkezi Clinique La Prairie, 1931'den beri tıbbi tedavi ve terapi odaklı çalışan bir klinik. Hücresel terapinin de uygulandığı klinikte kişiye özel tedavi programları uygulanıyor. Dr. Mounir Ziadé ise, ünlü sağlık merkezinin romatoloji uzmanı.

T24'e konuşan Mounir Ziadé, sağlıklı ve uzun yaşam kavramının daha önce hiç olmadığı kadar 'mümkün' olduğunu söyledi. Yaşam kalitesinin tıp alanında gelişmeler ve bilim, teknoloji buluşlarının katkısıyla büyük bir hızla arttığını ifade eden Ziadé, “Genetik testler bunun büyük bir örneği, her bireyin risk faktörlerine ilişkin büyük ölçüde tıbbi bilgiye ulaşmamızı sağlayan testler; uzmanlara tedbir ve tedavi sunma konusunda olanak sağlıyor” dedi. Doktor Ziadé, kendisinin de klinikte sıkça risk tespiti için testler yaptığını söyledi.

Ziadé: Tempoyu düşürmenin yararı var

Modern hayatın hızlı temposuna yetişirken biraz yavaşlamanın ‘iyi geleceğini’ söyleyen Ziadé, sözlerine şöyle devam etti:

“Tempoyu düşürmenin sağlığa gözle görülür yararları var. Stresi azaltıyor, enerjiyi yenilemeye olanak sağlıyor, beyninizin düzgün bir şekilde odaklanmasına olanak sağlıyor. Biraz yavaşlamak aynı zamanda hücrelerinizin yenilenmesine, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine ve kronik enfeksiyonlardan uzak durmanıza yardımcı oluyor”

   "Düzenli egzersiz, 'mutlu' eder"

Şehir hayatının beden ve zihin ikilisini aynı anda yıprattığını ama ikisini de rahatlatmanın mümkün olduğunu belirten Ziadé, şunları ekledi:

“Sağlık, fiziksel ve ruhsal durum arasındaki dengedir. Mesela düzenli egzersiz yapmak dokuların oksijen oranını arttırır, stres seviyesini düşürür, düşünme kapasitesini açar ve endorfin salgılanmasıyla sizi ‘mutlu’ hissettirir.

Herkesin kendi rahatlama ve deşarj olma yöntemini bulabileceğini söyleyen Ziadé, egzersiz yapmanın yanı sıra masajla da hayat kalitesinin artırılabileceğini belirtti.

Gerçek zenginlik: Sağlık

‘Sağlıklı ve kaliteli yaşam’ kavramlarının modern dünyada ‘lüks’ haline geldiğine dair yorumları değerlendiren Ziadé, gerçek zenginliğin 'sağlık' olduğunu söyledi. “İnsanların yoğun hayatında ‘lüks’ denilen kavram aslında kendine zaman ayırmak” diyen Ziadé, aktif, sağlıklı bir yaşamın tarzına sahip olan insanların yaşlandıkça faydaları hissedeceğini söyledi.

Sağlık konusunda sürekli olarak yeni bilgilerin ortaya çıktığı dünyada, insanların kafalarının karışmaması için Doktor Ziadé’nin önerisi, doktorlara danışmak, soruları ve şüpheleri paylaşmaktan kaçınmamak... Ziadé, doktorların tıp alanındaki gelişmelerde gerçek bilgiye sahip olduğunu, bireylerin neye ihtiyacı olduğunu en iyi bilecek uzmanlar olduğunu vurguladı.


İsviçre Ticaret Odası Derneği tarafından 'Longevity: Tips for staying long in the game (Uzun, Kaliteli, Sağlıklı ve Mutlu Yaşam’ın Sırlarını Keşfetmek)' isimli etkinlik düzenlenmiş, Doktor Ziadé konuşmacı olarak katılmıştı.