Dünya

Britanya'da yeni skandal: "Johnson, Muhafazakâr Parti Grup Başkanı görevine getirdiği Pincher hakkındaki taciz iddialarını biliyordu"

Pincher, Muhafazakâr Parti'nin Londra'daki özel kulübü Carlton Club'da iki erkeği elle taciz etmekle suçlanmıştı

05 Temmuz 2022 12:14

Britanya’da Muhafazakâr Parti’nin Parlamento’daki Grup Başkanı Chris Pincher’ın taciz skandalında gözler Britanya Başbakanı Boris Johnson’a çevrildi. Johnson, daha önce görevden ayrılan Pincher hakkındaki iddiaları bilmediğini söylerken, eski üst düzey bir hükûmet yetkilisi, Başbakan’ın taciz iddialarından haberdar olduğunu iddia etti.

The Guardian’da yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı’nda üst düzey görevler almış olan Simon McDonald, Parlamento Standartları Memuru’na yönelik mektubunda,  Johnson’a 2019 yılında Pincher hakkındaki suçlamaların bildirildiğini söyledi.

Daha sonra BBC’ye konuşan McDonald, Downing Sokağı’nın gerçekleri söylemesi gerektiğini, bazı bakanların Pincher hakkındaki açıklamalarının yanlış olduğunu söyledi.

Eski Dışişleri Bakanı Dominic Raab da 2019 yılında Pincher hakkındaki iddialarla ilgili bir soruşturma başlattığını açıkladı. Öte yandan Raab, Johnson’ın durumdan haberdar olup olmadığını bilmediğini ekledi.

Johnson’ın sözcüsü de bu hafta yaptığı açıklamada Başbakan’ın Pincher’ı Parlamento’daki göreve getirmeden önce hakkındaki iddiaları duyduğunu açıkladı.

Pincher, Muhafazakâr Parti'nin Londra'daki özel kulübü Carlton Club'da iki erkeği elle taciz etmekle suçlanmıştı.

Chris Pincher, Muhafazakar Parti'deki grup yöneticiliği görevine Şubat 2022'de başlamıştı. Görevinden ayrılan Pincher’ın milletvekili görevine devam etmesi tepki çekiyor.