Dünya

Britanya'da görevden alınan bakanın eşi, yeni Başbakan Truss'a "embesil" dedi

07 Eylül 2022 08:10

T24 Dış Haberler

Britanya'da salı günü yeni Başbakan olarak resmen iş başı yapan Liz Truss tarafından bakanlık görevinden alınan Johnny Mercer'in eşi, Twitter'dan yaptığı öfkeli paylaşımlarda ülkenin yeni liderine "embesil" dedi. 

Yeni açıklanan kabinede Gazi İlişkileri Bakanı olarak başkasının atanmasının ardından Mercer'ın eşi Felicity Cornelius-Mercer, kabine sisteminin "çok kötü" olduğunu ve "insanlara iğrenç muamele yapıldığını" söyledi. 

Cornelius-Mercer, bakanlıktan alınan eşinin Truss'a, "Niye bunu yaptın? Bu rolde kim benden iyi olacak? Meritokrasi sözü verdiğin arkadaşlarından hangisi bu pozisyonu alacak?" diye sorduğunu; yeni Başbakan'ın da "Buna cevap veremem Johnny" dediğini belirtti.

Cornelius-Mercer, Truss'ı etiketleyerek, "Tanıdığım en iyi insan bir embesil tarafından kovuldu" yazdı. Eski bakanın eşi, Truss'ın kafasına Muppet Show'dan Beaker karakterinin montajlandığı bir görüntü de paylaştı. 

Mercer'ın kendisi görevden alındıktan sonra "hayal kırıklığına uğradığını, ancak Truss'ın kendisini destekleyenleri ödüllendirme hakkı olduğunu anladığını" söylemişti.