Dünya

Brezilyalı futbolcu Dani Alves, gece kulübünde bir kadına tecavüz ettiği iddialarını reddetti

Savcılar dokuz yıl hapis cezası ve maddi tazminat talebinde bulundu

09 Şubat 2024 15:27

T24 Dış Haberler

Eski Barselona oyuncusu Brezilyalı futbolcu Dani Alves, İspanya'daki duruşmasının son gününde bir gece kulübünde bir kadına tecavüz ettiği iddialarını yeniden reddetti. 40 yaşındaki futbolcu, geçen yılın Ocak ayında tutuklandığından bu yana kefaletsiz hapiste tutuluyor.

Barselona'daki bir mahkemede, kadına "eğer isterse" gidebileceğini söyleyerek, kendisinin "şiddet yanlısı bir adam olmadığını" ekledi. Savcılar dokuz yıl hapis cezası ve maddi tazminat talebinde bulundu.

Alves'i suçlayan kadın, daha önce mahkemede kendisini seks yapmaya zorlamadan önce Barselona'daki bir gece kulübünün VIP bölümündeki tuvalete soktuğunu söyledi. 

Alves, 20 dakikalık ifadesinde şunları söyledi: "Ayrılmak isteseydi gidebilirdi, orada olmak zorunda değildi. Hiçbir zaman ayrılmak istemedi."

Futbolcu, genç kadına vurduğunu da yalanladı.

Tecavüz iddiasının ardından mağdur kadınla seanslar gerçekleştiren bir psikolog, kadının durumu uydurduğuna veya abarttığına dair "hiçbir belirti" bulamadığını ve travma sonrası stres bozukluğu belirtileri gösterdiğini ifade etti.

Alves'in bir arkadaşı, mahkemede gece kulübüne girmeden önce önemli miktarda alkol tükettiğini söyledi. 31 yaşındaki eşi Joana Sanz, o gece Barselona'daki evlerine döndüğünde çok sarhoş göründüğünü ve yatağa düşmeden önce mobilyalara çarptığını söyledi. 

Tanık ifadelerinde, kadının tuvaletten çıktıktan sonra "kontrolsüz bir şekilde ağladığı" ifade edildi.

Alves, başlangıçta bir röportajında ​​mağdur olduğu iddia edilen kişiyi tanıdığını inkar etti, daha sonra onunla seks yaptığını kabul edip bunun rızaya dayalı olduğunu söyledi.

İspanya'da tecavüz davalarında mahkumiyetler dört yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına yol açıyor. Bu davada savcı, Alves için dokuz yıl hapis cezası ve kadına 150 bin Euro tazminat ödemesini istedi.

Kefaletle serbest bırakılması yönünde defalarca yapılan talepler, mahkemelerin Brezilya uyruklu futbolcunun kaçma riski bulunması nedeniyle reddedildi.

Alves, tarihin en çok madalya kazanan futbolcularından biri ve Barselona ve Paris St Germain gibi birçok üst düzey kulüpte forma giydi.

Barselona'da 400'den fazla maça çıktı, iki dönemde altı lig şampiyonluğu ve üç Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı ve aynı zamanda Brezilya'nın 2022 Dünya Kupası kadrosunda da yer aldı.

En son kulübü Meksika ekibi Pumas UNAM, Brezilyalı futbolcunun sözleşmesini Ocak 2023'te derhal geçerli olmak üzere feshetti.