Kültür-Sanat

Bozcaada'da Tenedos Tiyatro Festivali başladı

Festivalin finali yarın akşam 2 dalda Sadri Alışık Ödülü kazanan 'Kadercan' oyunu ile yapılacak

27 Ekim 2019 15:47

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Tenedos Tiyatro Festivali, Özlem Öçalmaz ve Cem Zeynel Kılıç'ın sahnelediği 'Lampedusa' adlı oyun ile başladı. Salonu dolduran izleyiciler, oyun sonunda sanatçıları ayakta alkışladı.

Bozcaada Kaymakamlığı ve Bozcaada Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl ilki düzenlenen Tenedos Tiyatro Festivali dün başladı. Adalı işletmecilerin sponsorluğunda gerçekleşen festivalin ilk günü, dizi, film ve sinema oyuncusu Müfit Aytekin'in gerçekleştirdiği, daha sonra ise ödüllü tiyatro oyuncusu ve yönetmen Kayhan Berkin'in, çocuklara yönelik oyunculuk atölyesiyle başladı.

Festivalin ilk oyunu ise saat 20.00'da Bozcaada Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda adalıların yoğun ilgisiyle Harold Pinter Ödülü sahibi Anders Lustgarten’in Avrupa'nın iki farklı ülkesinde, göçmenlerin yolculuğunu ve zengin metropollerde yaşanan yoksulluğu iki farklı karekter üzerinden anlattığı 'Lampedusa' adlı oyunu sahnelendi. Tiyatro oyuncuları Öçalmaz ve Kılıç'ın birlikte sahnelediği oyunu, Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gülekin, Bozcaada Belediye Başkanı CHP'li Hakan Can Yılmaz ve İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Fatih Güdük de adalılarla beraber izledi.

Oyunun ardından Kaymakam Gültekin ve Başkan Yılmaz sahnede oyuncuları tebrik ederek, çiçek ve Bozcaada hatırası takdim etti. Festivalin ilk günü Salhane'de gerçekleştirilen 'Chromas' grubunun konseriyle sona erdi.

Şevket Süha Tezel, Özlem Öçalmaz, Ece Çeşmioğlu, Müfit Aytekin, Deniz Karaoğlu, Kayhan Berkin gibi tanınmış tiyatro oyuncularının katıldığı festival, pazartesi gecesine kadar devam edecek.  Bozcaadalı tiyatro oyuncusu Yasin Özcan'ın yönettiği festival finali, 2019 Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri'nden 2 ödülle dönen 'Kadercan' oyunu ile yapılacak. (DHA)