Gündem

Boşanma aşamasındaki eşi tarafından katledilen Emine'nin tabutuna, evlenmeden önceki soyadı yazıldı

11 Eylül 2023 21:26

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Hüseyin Yüksel (43) tarafından sokak ortasında tabancayla vurularak öldürülen Emine Başbuğ (40) ve kardeşi Çiğdem Demir (37), gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazede Emine Başbuğ'un tabutuna, evlenmeden önceki soyadı yazıldı.

DHA'nın aktardığı habere göre ilçede tütüncü dükkanı işleten Hüseyin Yüksel isimli erkek, dün akşam saatlerinde, boşanma aşamasındaki eşi Emine Yüksel ve baldızı Çiğdem Demir'i Kayı Mahallesi Ankara Bulvarı’nda tabancayla vurarak öldürmüştü.

TIKLAYIN | Ankara'da karısını ve baldızını öldüren kişi intihar etti

Yüksel, daha sonra eşi ve eşinin kardeşini öldürdüğü silahla yaşamına son verdi. Emine Başbuğ ve kardeşi Çiğdem Demir için Kayı Mahallesi Ulu Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Emine Başbuğ'un tabutunda evlenmeden önceki soyadı olan 'Başbuğ' kullanıldı. Abla ve kardeşinin cenazesi, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Emine'nin 3, kardeşi Çiğdem'in ise 2 çocuğu vardı.

Boşanmak istediği eşi tarafından tehdit ediliyordu

Emine Başbuğ'un şikayeti üzerine Hüseyin Yüksel hakkında "tehdit" suçuyla adli işlem yapıldığı öğrenildi. Ayrıca Başbuğ'un daha önce de Yüksel hakkında bir ay süreli uzaklaştırma kararı aldırdığı da öğrenildi. Ancak Emine Başbuğ'un, her iki şikayetten de daha sonra vazgeçmek zorunda kaldığı öğrenildi.