Gündem

Boğaziçi'nde güvenlik görevlileri stanttaki gökkuşağı bayrağını kaldırdı!

27 Eylül 2023 12:16

Boğaziçi Üniversitesi’nde oryantasyon programı kapsamında kampüste stant açan bir grubun, masasındaki gökkuşağı bayrağı "izin yok" gerekçesiyle, güvenlik görevlileri tarafından kaldırıldı.

Her sene diğer bütün üniversitelerde de olduğu gibi Boğaziçi Üniversitesi'nde de okula yeni başlayan öğrenciler için oryantasyon programı düzenlendi. Program kapsamında kampüste stant açan bir öğrenci grubunun masasındaki gökkuşağı bayrağı "izin yok" denilerek güvenlik görevlilerince kaldırıldı.

"Sizin masanın izni yok" diyen görevliye öğrenciler dilekçe yazdıklarını belirtti. Bunun üzerine güvenlik görevlisi dilekçenin onaylanması halinde malzemeyi geri vereceğini belirtti. Duruma tepki gösteren öğrenciler bayrağın bulunduğu yere, "burada bir gökkuşağı bayrağı vardı" yazısı astı.

Feminist Boğaziçi adlı öğrenci grubu paylaştığı diğer bir gönderide ise "Gökkuşağı bayrağımızın kaldırılmasına karşı iki arkadaşımız bizimle dayanışmak için "Gökkuşağı bayrağı" yazan dövizle tüm Güney Meydan'da dolaştı LGBTİ+fobik kayyuma karşı yaşasın feminist dayanışmamız!" ifadelerini kullandı.