Kültür-Sanat

Boğaziçi Gençlik Korosu'na, Avrupa'daki yarışmadan büyük ödül

Koro, Ohrid Korolar Festivali'nde açık hava performansı, folk ve pop performansı sergiledi

29 Ağustos 2019 17:47

Her yıl Makedonya'nın Ohrid kentinde gerçekleştirilen Ohrid Korolar Festivali'nde bu yıl Boğaziçi Gençlik Korosu, en yüksek puanla birincilik ödülü, kategori şampiyonluğu ve en iyi sahne performansı ödülünü alırken, festivalin en iyi korosu seçildi.

BirGün'ün haberine göre, Boğaziçi Caz Korosu bünyesinde yer alan Boğaziçi Gençlik Korosu, 13 ülkeden 34 koronun katıldığı organizasyonda festivalin en önemli ödülü olan Grand Prix dâhil 4 ödülün sahibi oldu.

Katılımcılardan açık hava performansı, folk ve pop dâhil beş farklı kategoride performans sergilenmesi beklenen festivalde, Boğaziçi Gençlik Korosu jürinin beğenisini kazandı. Dinleyiciler tarafından dakikalarca alkışlanan koronun şefi Masis Aram Gözbek, “Beşinci yılını yeni doldurdu koromuz ve bu bizim hem ilk ilk yurt dışı tecrübemiz hem de ilk yarışma deneyimimiz oldu. Böyle önemli bir organizasyonda Türkiye’yi temsil ettik, Avrupa’nın prestijli bir yarışmasında başarılı olduk. Dahası, bir de büyük ödülü almak gurur verici” dedi.

"İlk yarışma tecrübemizde böyle bir ödül almak gurur verici"

Katılımcıların açık hava performansı, folk ve pop müzik dahil beş farklı kategoride performans sergilediği festivalde Boğaziçi Gençlik Korosu jüriden tam not aldı ve müzikseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Boğaziçi Gençlik Korosu Şefi Masis Aram Gözbek, “Beşinci yılını yeni doldurdu koromuz ve bu bizim hem ilk ilk yurt dışı tecrübemiz hem de ilk yarışma deneyimimiz oldu. Böyle önemli bir organizasyonda Türkiye’yi temsil ettik, Avrupa’nın prestijli bir yarışmasında başarılı olduk. Dahası, bir de büyük ödülü almak gurur verici” dedi.

"Önemli ödüller kazandık, inanılmazdı"

Sergiledikleri performanslardan sonra birçok jüri üyesi, şef ve müzisyenin kendilerini içten bir şekilde tebrik ettiklerini ifade eden Gözbek, şöyle devam etti: “Yarışma repertuvarımızda hem Türk hem dünyadan çeşitli bestecilerin enerji dolu ve dinamik parçaları bulunuyordu. Yarışma dışında folk konserleri de vardı. Burada Türk bestecilerimizin türkü düzenlemeleriyle birlikte bir de Makedon halk şarkısı seslendirdik. Festivalin kapanış töreninde ise özel ödüllerin yanı sıra hem en yüksek puanla birinci olduğumuzu hem de final yarışmasının sonucunda festivalin en iyi korosu olarak Grand Prix ödülünü kazandığımızı öğrenmek inanılmazdı.”