Dünya

Boğa güreşi Mexico City'ye geri döndü, protestolar başladı

Başkan Andrés Manuel López Obrador, Mexico City'deki boğa güreşinin geleceği konusunda referandum yapılmasını önerdi.

29 Ocak 2024 09:05

T24 Dış Haberler

Hayvan hakları aktivistleri, yaklaşık iki yıl sonra boğa güreşlerinin yeniden Mexico City'ye geri dönmesini protesto etti.

Şehirde 2022'den bu yana ilk boğa güreşi gerçekleştirildi. Bir yargıç, dava açan hayvan hakları aktivistleriyle aynı fikirde olarak, geçmişi Meksika'da 16. yüzyıla kadar uzanan uygulamanın süresiz olarak askıya alınmasına karar verdi. 

Karar, geçen hafta Yüksek Mahkeme tarafından iptal edildi ancak destekçilerle muhalifler arasında hukuki bir mücadele yaşanması muhtemel. Yerel basında hakimlerin yalnızca teknik hususlarda karar verdiklerini ve davanın esası hakkında henüz karar vermediklerini bildirildi. 

Dünyanın en büyük boğa güreşi arenası olan Plaza de México boğa güreşi arenasının yakınındaki göstericiler, "İşkence sanat değildir, kültür değildir" sloganı atarak boğa maskeleri taktı ve kendilerini kırmızıya boyadı.

Başkan Andrés Manuel López Obrador, Mexico City'deki boğa güreşinin geleceği konusunda referandum yapılmasını önerdi.

Humane Society International, dünya çapında her yıl boğa güreşlerinde yaklaşık 250 bin boğanın öldürüldüğünü açıkladı. Boğa güreşi, uygulamaya izin veren birkaç ülkeden biri olan Meksika'nın birçok bölgesinde hâlâ yasal. Diğer ülkeler arasında Fransa, Portekiz, Kolombiya, Venezuela, Peru ve Ekvador bulunuyor. İspanya'da da yasal olmasına rağmen bazı şehirler bu uygulamayı yasakladı.