Kültür-Sanat

Bitmeyen Veda ve Çığlık kitapları için toplatma kararı alındı

Bitmeyen Veda ve Çığlık kitapları için toplatma kararı çıkarıldı.

11 Ocak 2023 19:54

Yazar Murat Kahraman’ın 1993’te kaybettiği ailesinin dramından yola çıkarak yazdığı "Bitmeyen Veda" ve "Çığlık" adlı kitapları, "terör örgütü propagandası niteliğinde söylem ve açıklamalara yer verildiği" iddiası gerekçesiyle, hakkında toplatma kararı verildi.

Birgün'ün haberine göre, karar, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği üzerine Tunceli Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındı.  Kararda, "Bitmeyen Veda" ve "Çığlık" isimli kitaplarında "terör örgütü propagandası niteliğinde söylem ve açıklamalara yer verildiği" öne sürüldü. Sulh Ceza Hakimliği kitapların basım, dağıtım, satış yasağı ve tüm nüshalarına el konulmasını isterken karara itiraz yolunun ise açık olduğu aktarıldı.

Kahraman, karara tepki göstererek, “İşlenen insanlık suçlarını dile getirmek suç olmadığı gibi insani bir görevdir. Kitaplara karşı envai çeşit baskı, dezenformasyon ve susturma girişimleri oldu. Susmak suçtur, susmadım ve susmayacağız. Kitabı yasaklamak kendi hukuklarını da ihlal eden bir keyfi uygulama. Uluslararası hukuku işleyeceğiz” ifadelerini kullandı.