Kültür-Sanat

Bisiklet Sergisi, Adalar Müzesi'nde açılacak

Sergide yaklaşık 40 bisiklet yer alıyor

Bisiklet Sergisi, "Bisiklet üzerinde 137 Yıl" temasıyla, Adalar Müzesi'nde açılacak.

26 Ağustos 2022 20:30

Bisiklet Sergisi, "Bisiklet üzerinde 137 Yıl"  temasıyla, Adalar Müzesi'nde açılacak. Müzenin Büyükada Aya Nikola ana binasında, 1 Eylül Perşembe günü 16.00'da açılacak sergi, bisikletin tarihini, İstanbul'u ve özellikle de Adalar'ı konu ediniyor.

Sürdürülebilirlik ve karbon ayak izine dikkat çekilecek olan sergide, yazarların, sporcuların, tarihi kişiliklerin ve adada yaşayan vatandaşların bisikletleri, aksesuarları, sözlü tarih anlatıları ve hatıraları yer alırken, adada yaşayanların anılarındaki bisiklet hikâyelerinin geçmişten bugüne nasıl geldiği de aktarılıyor.

Sergide yaklaşık 40 bisiklet bulunuyor ve bu bisikletler arasında İnönü ailesinin, Mehmet Ali Aybar’ın, şair Zahrad’ın, ünlü bisiklet yarışçısı Garbis Bora’nın bisikletleri de var. Dünyayı ilk kez bisikletle dolaşan İngiliz seyyah Thomas Stevens’ın 1885’da uğradığı Büyükada’ya dair yazdıkları ve Hüseyin Rahmi Gürpınar’dan Nâzım Hikmet’e, yolu Adalar’a düşen sanatçıların bisikletli hikâyeleri yine sergide yer alıyor. Sergi, altı ay boyunca açık kalacak.